Κοινοπραξία Hyundai και Aptiv με στόχο τα αυτόνομα οχήματα

Μια νέα εταιρεία-κοινοπραξία των Hyundai και Aptiv, δημιουργείται με στόχο την ανάπτυξη (και την μετέπειτα κυκλοφορία στην αγορά) συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5.

Στόχος της εταιρείας που δημιουργείται τώρα, στην οποία καθένας από τους εταίρους κατέχει το 50%, είναι τα νέα αυτά συστήματα να είναι διαθέσιμα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, διαχειριστές στόλων και “ρομποτ-ταξί” μέχρι το 2022. Προκειμένου να “πιάσει” αυτόν τον στόχο, η εταιρεία θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τα πλήρως αυτόνομα συστήματά της μέσα στο 2020.

Οι δύο μέτοχοι, σύμφωνα με το TechCrunch, επένδυσαν συνολικά 4 δισ. δολάρια σε αυτήν την κοινοπραξία και πρόκειται να προσφέρουν “κομμάτι” της δουλειάς τους. Πιο αναλυτικά, η Aptiv θα προσφέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, την οποία αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια καθώς και 700 εργαζόμενους, ενώ η Hyundai θα προσφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, τεχνολογία, R&D και πρόσβαση στην IP της.

Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα τη Βοστώνη και θα υποστηρίζεται από πρόσθετα τεχνολογικά κέντρα σε πολλές τοποθεσίες στις ΗΠΑ και την Ασία. Επικεφαλής της θα είναι ο Πρόεδρος της Aptiv, Karl Iagnemma.

Η Huyndai είναι μόνο μία από τις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες
που έχουν μπει στη “μάχη” της αυτόνομης οδήγησης

Νωρίτερα φέτος, η Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Startup Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων για εταιρικούς πελάτες, ενώ η Volkswagen ένωσε τις δυνάμεις της με τη Ford, για τον ίδιο σκοπό.

Μέσα στον Αύγουστο, και η Audi μπήκε στο παιχνίδι, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να γίνει το τρίτο “μέλος” στη συμμαχία των Daimler και BMW για την ανάπτυξη προηγμένων υποβοηθητικών συστημάτων οδήγησης.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ