Chevrolet Cruze με κινητήρα diesel και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η Chevrolet ανακοίνωσε μία νέα έκδοση κινητήρα για το σεντάν μοντέλο Cruze, το οποίο σήμερα διατίθεται σε 4 εκδόσεις με βενζίνη, και 3 εκδόσεις με πετρέλαιο. Ο νέος κινητήρας θα είναι τύπου 1,7 diesel με απόδοση 110 PS και εκπομπή ρύπων 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, το κατατάσσουν στην κατηγορία για την οποία ο οδηγός δεν φορολογείται με τέλη κυκλοφορίας. Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει το λόγο μεικτής κατανάλωσης, ο οποίος όμως υπολογίζεται περίπου στα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι ένα παρόμοιο μοντέλο της Chevrolet, με κινητήρα 1,7 diesel, απόδοση 130 PS και εκπομπή ρύπων 119 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, απαιτεί 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η έκδοση LTZ θα περιλαμβάνει την τεχνολογία side blind zone alert, με τη χρήση της οποίας ο οδηγός ειδοποιείται αν υπάρχουν οχήματα στο σημείο όπου δεν υπάρχει ορατότητα από τους καθρέφτες. Τέλος, στο νέο Cruze, τα φλας θα ενσωματωθούν στους εξωτερικούς καθρέφτες. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2 λίτρων με ισχύ 163 PS, έναν κινητήρα βενζίνης 1,4 με 100 PS, μία άλλη έκδοση του τελευταίου με 140 PS, έναν 1,6 με 124 PS και έναν 1,8 με 141 PS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ