Atlas Merchant Capital: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ριάντ και της συμμετοχής του στη Διάσκεψη Πρωτοβουλίας για τις μελλοντικές επενδύσεις στην περιοχή, ο Μπομπ Ντάιμοντ, ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Merchant Capital, έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, στην οποία αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές που υπάρχουν στην Σαουδική Αραβία αλλά και στην Ευρώπη. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινήσεις που κάνει ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας για την εδραίωση συμφωνιών που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει στην “μετά πετρέλαιο” εποχή, ενώ σχολίασε το project της ΝΕΟΜ, της μέγα-πόλης των 500 δισ. δολαρίων που ετοιμάζεται να ανεγείρει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μωχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά γεγονότα, τις εξελίξεις στην Καταλονία και στο Brexit, στο οποίο ο Μπ. Ντάιμοντ, ψήφισε (έχοντας εκλογικά δικαιώματα στην Βρετανία) υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό στο οποίο στάθηκε είναι πως το Brexit “ξύπνησε” την Ευρώπη, η οποία από τότε και μετά, έχει αρχίσει να δείχνε μια συσπείρωση και μια ενότητα που δεν υπήρχε. 

Αυτή η μεταστροφή του Ευρωπαϊκού κλίματος, έχει σαν αποτέλεσμα εταιρείες σαν τη δική του να βλέπουν την Ευρώπη σαν ένα αρκετά ενδιαφέροντα επενδυτικό προορισμό και μάλιστα, όχι στον πυρήνα του, που μέχρι τώρα παρείχε την επενδυτική σιγουριά αλλά όχι τα ανάλογα κέρδη, αλλά στην περιφέρεια της. 

Πιο συγκεκριμένα ο Μπ. Ντάιμοντ εξήρε τις μεταρυθμιστικές προσπάθειες και κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, η οποία αφού ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από την κρίση,  αποτελεί πια τον πιο προσοδοφόρο επενδυτικό προορισμό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία. 

H Atlas Merchant Capital έχει ήδη επενδύσει στην Ελλάδα, αποκτώντας το 100% της Credicom, της μονάδας καταναλωτικών δανείων της Credit Agricole, ενώ είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τράπεζα στην Ιταλία με σκοπό την εξαγορά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ