Apple Pay στην Ελλάδα… μέσω Γερμανίας

Αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι θα έρθει στην Ελλάδα το Apple Pay από μια ελληνική τράπεζα, η N26 έκανε την “έκπληξη” και μέσα στον επόμενο μήνα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους iPhone να πληρώνουν με το κινητό τους στην Ελλάδα.

Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι κάτοχοι iPhone να ανοίξουν λογαριασμό στην N26 και να αποκτήσουν την χρεωστική κάρτα της. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η κάρτα αυτή να τροφοδοτείται με χρήματα, κάτι που περιορίζει σημαντικά την χρήση της, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου η N26 δεν έχει πάρει ακόμα εθνική άδεια λειτουργίας σαν τράπεζα.

Η N26 είναι μια Γερμανική ψηφιακή τράπεζα που “ζει” μέσα στα Smartphone μας. Είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της Revolut στην Ευρώπη μια και αυτές οι δύο “παίζουν” δυναμικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ φυσικά υπάρχουν νέοι και παλιοί παίκτες σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα οι Atom Bank, Monzo στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα η ελληνική Excelon.

Το Apple Pay είναι ένα από τα πιο εύχρηστα ψηφιακά πορτοφόλια που προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές με το Smartphone και ένα από τα δεκάδες που ήδη υπάρχουν από τις τράπεζες και άλλες Fintechs.
Όλοι οι μεγάλοι των Smartphones έχουν βγάλει τα δικά τους πορτοφόλια (Google, Samsung, Huawei)  με στόχο να προσελκύσουν τα εκατομμύρια χρηστών τους στο wallet τους μπαίνοντας στο παιχνίδι της κυριαρχίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Apple Pay πρόκειται να αναβαθμιστεί σύντομα για να υποστηρίξει την επερχόμενη πιστωτική κάρτα της Apple με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά Fintech.

Ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η Ελλάδα στη σχετική λίστα της Apple, κάτι που λογικά θα γίνει λίγο πριν την έναρξη την επίσημη έναρξη της υπηρεσίας.

πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ