Apple Watch, νέο iPad και υπηρεσίες streaming από 4,99 ευρώ για την Apple

Η Apple για ακόμη μια φορά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις του κόσμου με τις νέες της συσκευές και ειδικά με τα καινούργια iPhone 11, PRO, PRO MAX

Από το Steve Jobs Theatre ο Tim Cook και η ομάδα του παρουσίασε τις νέες συσκευές της Apple ξεκινώντας με το νέο Apple Store.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι ξανά “έχτισαν” από την αρχή το Apple Store ώστε ο χρήστης να μπορεί να περιηγείται πολύ πιο εύκολα από πριν με τις εφαρμογές να εμφανίζονται πιο εύκολα και ειδικά τα παιχνίδια όπου θα έχουν αναλυτικές πληροφορίες αλλά και hints για το πως ο κάθε παίχτης μπορεί να περάσει κάποιες πίστες ή να μάθει περισσότερα πράγματα για το παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές.

Apple Arcade

Η Apple λανσάρει μια νέα πλατφόρμα η οποία θα εστιάζει στα παιχνίδια της εταιρείας όπου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 19 Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 150 χώρες. Πάνω από 100 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη μέρα με την συνδρομή να κοστίζει στις ΗΠΑ στα 4,99 δολάρια το μήνα.

Apple Tv

Εμφάνιση στην παρουσίαση έκανε και το πολυσυζητημένο Apple Tv+ το οποίο “απαντάει” στο Netflix και στις άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες με το δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο. Μία από αυτές τις σειρές είναι το “See” με τον Τζέισον Μομόα και το “The Morning Show” με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Στιβ Καρέλ.

Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 4,99 δολάρια το οποίο θα είναι η οικογενειακή συνδρομή. Ακόμα με κάθε αγορά iPhone, iPad, Apple TV θα έρχεται με έναν χρόνο δωρεάν συνδρομή στο Apple TV+. 

iPad 10.2 inch

Στην οικογένεια των iPad προστίθεται και το νέο iPad το οποίο θα είναι 10.2 ίντσες αμφιβληστροειδείς οθόνη δίνοντας μεγάλη σημασία αυτή την φορά στο multitasking.

Σύμφωνα με την Apple το iPad 10.2 inch έχει 2 φορές μεγαλύτερη δύναμη από έναν υπολογιστή. Συγκεκριμένα το νέο μοντέλο iPad έχει σχεδιαστεί για αυτούς που θέλουν ένα φτηνό αλλά γερό iPad στο οποίο θα μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα πράγματα με την δυνατότητα του multitasking.

Σε όλο αυτό το πακέτο προστέθηκε και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται το Apple Pen αλλά και το Smart keyboard.

Ακόμα με το A10 Fusion chip, μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα βίντεο 4K, να παίξετε παιχνίδια τα οποία έχουν μεγάλες απαιτήσεις αλλά και να εφαρμογές που υποστηρίζουν τη δυνατότητα VR.

Η διάρκεια της μπαταρίας θα είναι έως και 10 ώρες. 

Επίσης θα διαθέτει το νέο iPad OS το οποίο σε κάποια χαρακτηριστικά θα είναι όμοιο με το iOS που χρησιμοποιούν οι συσκευές της Apple με την μόνη διαφορά ότι έχεισχεδιαστεί για τις απαιτήσεις να γίνεται πιο εύκολα η δουλειά που θέλει να κάνει ο καθένας στο συγκεκριμένο iPad.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τις τιμές να κυμαίνονται από 329 δολάρια.

Apple Watch Series 5

Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Apple Watches και συγκεκριμένα τη νέα Series 5.

Η σειρά αυτή έχει να κάνει με σημαντικές βελτιώσεις και νέα “κόλπα” από την προηγούμενη σειρά και συγκεκριμένα με το να μην χρειάζεται πια κάποιος να σηκώνει το χέρι του για να του “ανοίγει” η οθόνη να βλέπει την ώρα αλλά να χαμηλώνει μόνο ο φωτισμός και να παραμένουν οι λειτουργίες στην μικρή οθόνη.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι μέχρι και 18 ώρες. Ενώ θα μπορεί ακόμα να έχει τις δυνατότητες κλήσεων, μηνυμάτων αλλά και να ελέγχουν την μουσική από το ρολόι.

Ακόμα θα διαθέτει μια νέα πυξίδα όπου θα μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχική οθόνη δίπλα στο ρολόι. όμως θα υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερα εργαλεία πλοήγησης για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Η νέα ενσωματωμένη πυξίδα και η ενημερωμένη εφαρμογή Χάρτες επιτρέπουν στους χρήστες να μπορούν να προσανατολίζονται πιο εύκολα, αλλά θα μπορούν να δουν ακόμα και την κλίση, το γεωγραφικό πλάτος και το τρέχον υψόμετρο.

Τέλος οι έκτακτες κλήσεις στο Apple Watch αναβαθμίστηκαν προσφέροντας την δυνατότητα κατά τη διάρκεια ταξιδιών, οι χρήστες με cellular μοντέλα της Apple Watch Series 5 όπου μπορούν τώρα να ολοκληρώσουν τις διεθνείς κλήσεις προς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το πού αγοράστηκε αρχικά η συσκευή ή αν το cellular σχέδιο έχει ενεργοποιηθεί.

Η διεθνής κλήση έκτακτης ανάγκης λειτουργεί επίσης με ανίχνευση πτώσης, αν είναι ενεργοποιημένη, για να πραγματοποιήσει αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης εάν η Apple Watch αισθάνεται ότι ο χρήστης έχει υποστεί σκληρή πτώση και παραμένει ακίνητος για περίπου ένα λεπτό.

Η τιμή του Apple Watch series 5 με GPS κυμαίνεται στα 399 δολάρια ενώ η έκδοση με το GPS+Cellular κυμαίνεται στα 499.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ