Τι «τρέχει» με τη μετοχή της ΔΕΗ;

Η μετοχή της ΔΕΗ έχει γίνει – εσχάτως – το αγαπημένο «χαρτί» των «traders» οι οποίοι φαίνεται να «διαβάζουν» καλύτερα «πίσω από τις γραμμές» κατανοώντας παράλληλα τις ευκαιρίες που κρύβει η εταιρεία η οποία ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί μια σπουδαία αξία για το ΧΑ.

Έτσι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σήμερα (χθεσινό κλείσιμο) διαμορφώνεται πλέον στα 704,81 εκατ. ευρώ βάζοντας, όπως εκτιμούν και οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, «πλώρη» για το 1 δισ. ευρώ, επίπεδα που μπορεί να πιάσει ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο (ναι αυτόν το Νοέμβριο). Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως το περιθώριο ανόδου, για το επόμενο – άμεσο – διάστημα, για τον τίτλο της ΔΕΗ, διαμορφώνεται σε επίπεδο μεγαλύτερα του 40%! Καθόλου άσχημα ε;

Θυμίζουμε πως η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είχε φτάσει στα 300 εκατ. ευρώ!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ΔΕΗ έχει μπροστά της την έκδοση ομολόγου και όπως λένε και οι αναλυτές (και ψηφίζουμε και εμείς) ο Κυριάκος (ο Μητσοτάκης ντε) δεν θα την «βγάλει» όπως και όπως στις αγορές. Εξάλλου όταν μιλάμε (το λένε οι πολιτικοί αυτό) για τη ΔΕΗ είναι σαν να μιλάμε για το ελληνικό κράτος.

Τι λέει η τεχνική ανάλυση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης και όπως αναφέρουν σχετικά οι αναλυτές η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται πως θα «δοκιμάσει» νέα υψηλά, με προοπτική να δώσει συνέχιση της κίνησης έχοντας ως «στόχο» με επόμενο στόχο τα 3,46 ευρώ.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως τα 2,90 ευρώ αποτελούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, την πιο κοντινή «επιθετική» στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, οι αναλυτές, τονίζουν πως τα 2,80 ευρώ αποτελούν πλέον την κύρια στήριξη του χαρτιού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ