Το 2019 μέσα από τα δημοφιλέστερα άρθρα του emea.gr

Οι αναγνώστες του emea business monitor κάθε μήνα έδωσαν τον παλμό των ενδιαφερόντων των πολιτών της χώρας

Το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη γεγονότα από κάθε φάσμα της πολιτικής – οικονομικής και παγκόσμιας σκηνής. Εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα, όξυνση του εμπορικού πολέμου με επακόλουθα προβλήματα στις παγκόσμιες αγορές και κυριαρχία της τεχνολογίας. 

Από το 5G, στα αυτόνομα οχήματα και την προετοιμασία για ένα 2020 που από τώρα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι θα είναι μια ψηφιακή χρονιά, το 2019 είχε νέα “για όλα τα γούστα”. 

Οι αναγνώστες του emea.gr κάθε μήνα έδωσαν τον παλμό των ενδιαφερόντων των πολιτών της χώρας, καθώς τα κυριότερα άρθρα κάθε μήνα να δείχνουν μια τάση εσωτερίκευσης, με αυτά που αφορούν την εγχώρια σκηνή να κυριαρχούν στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ ισχυρό δείχνει το ενδιαφέρον για την πορεία της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

Ιανουάριος

Ακόμα επηρεασμένοι από το κλίμα των εορτών, ο Ιανουάριος είδε τις ειδήσεις που αφορούν την διασκέδαση εντός του σπιτιού να κυριαρχούν στις προτιμήσεις των αναγνωστών. 

Έτσι, η απόφαση του Netflix να αυξήσει τις τιμές του, με τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα για την εικόνα και την αποτίμηση της εταιρείας, ήταν το κορυφαίο θέμα του πρώτου μήνα του χρόνου. 

Οι επισκέπτες όμως του emea, έχουν αποδειχτεί ότι αγαπούν τις νέες τάσεις, έτσι τα νέα για το Fortnite και τα “αμύθητα” κέρδη που έχει καταφέρει να βγάλει ένα κατά τα άλλα δωρεάν παιχνίδι, ήταν το δεύτερο πιο επισκέψιμο άρθρο για τον Ιανουάριο. 

Φεβρουάριος

Όπως είπαμε, οι επισκέπτες του emea, ενδιαφέρονται για τις αναλύσεις και τις τάσεις που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να είναι ενημερωμένοι για το τι θα φέρει το αύριο. Έτσι είναι λογικό που η ανάλυση για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο λιανικό εμπόριο, “θριάμβευσε” στις επιλογές του Φεβρουαρίου.

Επίσης, μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του Ren Zhengfei, του ιδρυτή της Huawei και η ιστορία της εταιρείας η οποία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια εξάπλωση της τεχνολογίας και έχει βρεθεί στο μάτι του εμπορικού κυκλώνα, ήταν από τα κορυφαία θέματα του Φεβρουαρίου.

Μάρτιος

Ο Μάρτιος ξεκίνησε με νέα που τάραξαν την ελληνική επιχειρηματική σκηνή και ώθησε δύο εταιρείες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Η απόφαση της μπύρας ΝΗΣΟΣ να “επιτεθεί” στην Heineken, όπως είναι φυσικό “αιχμαλώτισε” τους επισκέπτες του emea.gr.

O Joker του emea.gr έχει καταφέρει να αναδείξει θέματα που πολλές φορές περνάνε κάτω από τα ραντάρ και να βγάλει πολύ δυνατά αποκλειστικά! 

Έτσι η πληροφορία για την επερχόμενη άφιξη της μεγαλύτερης κινέζικης τράπεζας στην Ελλάδα, ήταν ένα θέμα που κυριάρχησε στις προτιμήσεις των επισκεπτών του emea και ένα θέμα που επιβεβαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Joker το είχε γράψει 6 ολόκληρους μήνες νωρίτερα!

Απρίλιος

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση πως η Amazon κοιτάζει προς Ελλάδα και έχει στα σκαριά την δημιουργία logistics center στην χώρα, δημιούργησε ”φρενίτιδα” δημοσιευμάτων και αναφορών από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού τύπου αλλά και των επιχειρήσεων. Το θέμα μπορεί να γράφτηκε την πρώτη μέρα του Απριλίου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας!

Ο Απρίλιος ήταν μήνας ιστοριών, και η συνέντευξη του Νίκου Φλίγκου της Παπαστράτος που εξηγούσε τους λόγους που η εταιρεία αποφάσισε μετά από χρόνια να σταματήσει την παραγωγή συμβατικών τσιγάρων και να επικεντρωθεί στα iQos, βρέθηκε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών

Μάιος

Με την Άνοιξη να βρίσκεται στα τελειώματα της η απόφαση της Aegean να βγάλει μεγάλες προσφορές για προορισμούς του εξωτερικού, “αιχμαλώτισε” την προσοχή των επισκεπτών του emea που ξεκινούσαν σιγά σιγά τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επειδή όμως ζωή δεν είναι μόνο ταξίδια και διασκέδαση,αλλά έχει και υποχρεώσεις, η απόφαση της πρώην κυβέρνησης να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Ιούνιος

Το οδοιπορικό του emea προς Θεσσαλονίκη και η καταγραφή των εξόδων ενός τέτοιου ταξιδιού σε αντιπαραβολή με το κόστος που θα είχε ένα αντίστοιχο ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο, κέρδισε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών του emea.

O Ιούνιος όμως, ήταν και η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με το emea να καταγράφει σε ένα θέμα τις προθέσεις και τα πλάνα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πρώτες 100 μέρες από την στιγμή που θα κέρδιζε τις εκλογές. Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει ένα νέο μοντέλο πολιτικής στη χώρα τράβηξε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Ιούλιος

Η αλλαγή κυβέρνησης και η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές, έφερε ριζικές αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης με τεχνοκράτες να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στο υπουργικό Συμβούλιο. Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης και τα βιογραφικά των νέων υπουργών συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. 

Οι αναγνώστες του emea έχουν έφεση στην τεχνολογία και τις εξελίξεις που φέρνει αυτή μαζί της, έτσι το αφιέρωμα στις αλλαγές που θα φέρει το 5G έφτασε ψηλά στις προτιμήσεις στις παραλίες. 

Αύγουστος

Η νέα κυβέρνηση έφερε νέα ήθη στην πολιτική σκηνή και έβαλε στις συζητήσεις την έννοια του επιτελικού κράτους. Τι σημαίνει όμως επιτελικό κράτος; Η μελέτη πάνω σε αυτή την έννοια και τη σημασία της, ήταν το κυρίαρχο θέμα του Αυγούστου.

Μιλώντας για νέα κυβέρνηση, η απόφαση του πρωθυπουργού να “τρέξει” τη χώρα με συνθήκες εταιρείας, βάζοντας στόχους, αξιολογήσεις και στεγανά, του έδωσαν τοτον τίτλο του “πρώτου Ελληνα CEO πρωθυπουργου.

Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος μπήκε με ένα “σοκ” στους φίλους της αυτοκίνησης, καθώς η Mercedes ανακοίνωσε πως “τελειώνει” τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και πως το μέλλον της θα είναι αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικό.

Ο Σεπτέμβριος όμως ήταν και ο μήνας του “Εξοικονόμηση κατ’ οίκων”. Η διαδικασία αιτήσεων, οι όροι και προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα, όπως ήταν φυσικό απασχόλησαν τους επισκέπτες του emea, που έψαχναν πληροφορίες για το πρόγραμμα. 

Οκτώβριος

Με ένα ακόμα αποκλειστικό θέμα του Joker ασχολήθηκε όλη η επιχειρηματική και πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς η κατάσταση στην Τουρκία δημιούργησε προβληματισμό στην VW η οποία ετοιμαζόταν να ανοίξει εργοστάσιο στη γείτονα χώρα. Όπως έμαθε ο Joker, η κυβέρνηση είχε ήδη προσεγγίσει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσελκύσει την τεράστια αυτή επένδυση.

Ταυτόχρονα ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος. Αυτός του 2020, έφερνε μαζί του αλλαγές στην φορολογία οι οποίες μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος ήταν ποδοσφαιρικός μήνας για το emea, καθώς το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την πώληση της ΑΕΚ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη του Joker, ο οποίος έφερε στο φως ένα ακόμα αποκλειστικό, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα νέα που αφορούσαν την πώληση μιας μεγάλης ΠΑΕ.

Στην συνέχεια το emea, πρώτο στην Ελλάδα έβγαλε στο φως την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Φιλάρετο Καλτσίδη, ένα νέο που ταρακούνησε την αθλητική και επιχειρηματική ζωή της χώρας. 

Δεκέμβριος

Η είδηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους και την αντικατάσταση της από μηχανισμό στήριξης, απασχόλησε τους επισκέπτες του emea για τον Δεκέμβριο. 

Όμως η κορυφαία είδηση του μήνα ήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους σέρβερ του Google, πρόβλημα που άφησε στο σκοτάδι Gmail, Google και Youtube, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσα σε αυτούς και στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ