Αγορές: Συνεχίζεται η άνοδος των ομολόγων

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1304 δολ.

“Ανάπαυλα” σήμερα για τις  τιμές των ομολόγων μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών.

Στην ελληνική αγορά ωστόσο οι τιμές σημείωσαν περαιτέρω άνοδο με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των περισσοτέρων ομολόγων να υποχωρήσουν ελαφρώς. Έτσι, η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε έως το 1,26% για να επανέλθει νωρίς το απόγευμα στο 1,30%, του 5ετούς στο 0,51% από 0,56% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,45% από 1,49%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 106 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,33% από 1,34%, έναντι 0,43% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,76%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στο 1.1265 δολάρια από το επίπεδο του 1,1297 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η “βουτιά” που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο σε ολόκληρη την ευρωζώνη επηρέασε αρνητικά το ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν για τον ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού είχαν ως αποτέλεσμα η βιομηχανική παραγωγή να σημείωση την μεγαλύτερη κάμψη στην ιστορία της κατά 17,1%. 

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1304 δολάρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ