Υποχωρούν τα short από τις Ελληνικές τράπεζες

Υποχώρηση των short θέσεων ενάντια στις τράπεζες παρατηρήθηκε στο Χρηματιστήριο, καθώς τόσο το ράλι του Γενικού Δείκτη όσο και οι αποδόσεις του τραπεζικού κλάδου που είχε κέρδη πάνω από 100%, δεν “βοήθησαν” ώστε να εκπληρωθούν. 

Η πορεία του τραπεζικού κλάδου, σε συνδυασμό με την γενικότερη πορεία της οικονομίας, έχει οδηγησει τα περισσότερα ξένα funds που στοιχημάτιζαν εναντίον της απόδοσης των τραπεζών, να αναθεωρήσουν τις προτάσεις τους και να μειώσουν ή ακόμα και να μηδενίσουν τις αρνητικές προβλέψεις τους.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Marshall Wace LLP εμφανίζεται στις 7 Ιανουαρίου με λιγότερες από 0,5% θέσεις short στην Εθνική Τράπεζα έναντι 0,56% στην προηγούμενη γνωστοποίηση προς τις αρχές.

 Oceanwood Capital Management εμφανίζεται να έχει κατεβάσει το ποσοστό της στην Εθνική Τράπεζα από το 1,61% σε 1,445. Το ίδιο fund έχει περιορίσει στο 0,55% από 0,89% την περασμένη χρονιά στην Eurobank.

Οριακά περιόρισε το short στην Eurobank το Lansdowne Partners, στο 0,98% από 1,02 προηγουμένως. Να σημειωθεί ότι διατηρεί ανοικτές θέσεις 1,1% στην Alpha Bank, 1,61% στη ΔΕΗ και 2,83% στην Πειραιώς.

Οι κινήσεις γνωστοποιήθηκαν μια ημέρα πριν περάσουν τα μεγάλα πακέτα στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ