Ποδαρικό με νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Την πρόθεση της διοίκησης να προσφέρει νέα ελκυστικά προϊόντα στην αγορά προκειμένου να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως των εγχώριων επενδυτών αλλά και τον ξένων, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης στην σημερινή πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς. 

Στην εκδήλωση, το καμπανάκι έναρξης της συνεδριασης χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε την εισαγωγή νέων προϊόντων και νέων δεικτών. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Λαζαρίδης ανακοίνωσε την άμεση εισαγωγή ανώτατου ορίου στάθμισης (πλαφόν) 10% για τις μετοχές που συνθέτουν τον δείκτη FTSE 25, η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα τις ερχόμενες μέρες. Στόχος είναι οι αλλαγές να γίνουν ομαλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της αγοράς για την αναθεώρηση του δείκτη που θα συμβεί τον Μάρτιο και θα ισχύσει από τον Ιούνιο. 

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λαζαρίδης, ετοιμάζεται δείκτης υψηλής μερισματικής απόδοσης ενώ στο στάδιο της προεργασίας βρίσκονται και νέοι δείκτες με κριτήριο την εμπορευσιμότητα. 

Στόχος του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είναι όλες αυτές οι αλλαγές να εισαχθούν σταδιακά στην αγορά και στοχεύουν στην ενθάρρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών επενδυτών, ενώ θα συνεχόσουν να δίνουν “πνοή” στο ταμπλό το οποίο έκλεισε με θεαματικές επιδόσεις την προηγούμενη χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ