Wall Street: «Μουδιασμένοι» οι επενδυτές από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Η αρχική εμπορική συμφωνία, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, δεν ενθουσίασε τους επενδυτές στη  Wall Street

Ήπια ήταν, εχθές, τελευταία ημέρα της εβδομάδα, η αντίδραση των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν  επιφυλακτικοί, μετά την ανακοίνωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,01% στις 28.135 μονάδες, ενώ ίδια, κατά 0,01%, ήταν και η άνοδος για τον δείκτη S&P 500 ο οποίος έκλεισε στις 3.168 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,20%, στις 8.734 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο μέχρι και την Πέμπτη οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq αυξήθηκαν κατά 0,8% και 0,9% αντίστοιχα, ενώ ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Σημαντικά κέρδη σε ετήσια βάση

Η κίνηση των δεικτών της Wall Street, εχθές, έρχεται μετά την άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ των τριών βασικών δεικτών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ μέχρι τώρα και παρά την αβεβαιότητα των επενδυτών, από τις αρχές του έτους, ο S&P 500 έχει σημειώσει κατά 26,4% για το 2019 και οι Dow Jones και Nasdaq κατά 20,6% και 31,4% αντίστοιχα.

Σημειώνεται, πως οι επενδυτές ανέμεναν την επίτευξη συμφωνίας από τον Οκτώβριο, όταν ο ίδιος ο Τραμπ την είχε προαναγγείλει, με αποτέλεσμα, σε μια ιδιαίτερα θετική χρονιά, να έχουν ήδη προβεί σε ρευστοποιήσεις.

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Γραφείου Εμπορίου Robert Lighthizer δήλωσε ότι η Κίνα θα αγοράσει επιπλέον αγροτικά αγαθά των ΗΠΑ αξίας έως 40 δισ. δολαρίων, ποσό που υπολείπεται αρκετά από τα 50 δισ. δολάρια που φέρεται να επεδίωκε ο πρόεδρος Τραμπ.