Η Επιτροπή Εμπορίου βάζει τέλος στα σχέδια του Facebook

Η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε τέλος στα σχέδια του Facebook για την συγχώνευση των WhatsApp, Instagram και Messenger, σε μια προκαταρκτική απόφαση που οδήγησε την ίδια στιγμή την μετοχή της εταιρείας σε “βουτιά” 4%. Αν τελικά οριστικοποιηθεί η απόφαση τότε η πτώση για το Facebook αναμένεται να διευρυνθεί, καθώς το διάσημοι κοινωνικό μέσο και μέλος του κλειστού κλαμπ των τεχνολογικών κολοσσών, θα δει τα σχέδια του, στα οποία είχε επενδύσει πάρα πολύ, να γκρεμίζονται. 

Το Facebook έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την συγχώνευση εδώ και αρκετούς μήνες, όμως όπως αναφέρει η έκθεση της επιτροπής εμπορίου, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες, οι οποίες θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή εμπορίου αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν ταχθεί εναντίον συγχωνεύσεων τεχνολογικών εταιρειών, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με το Facebook αλλά και το Google. 

Η συγκεκριμένη απόφαση “έριξε” μεν τηνμετοχή της εταιρείας, όμως όπως υποστηρίζουν αναλυτές, πρόκειται για μια μικρή παροδική διόρθωση, καθώς αναμένεται η εταιρεία να μην αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου πρόβλημα απέναντι στους επενδυτές της οι οποίοι, πριν από λίγους μόλις μήνες αντέδρασαν στο πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων για την υπόθεση της Cambridge Analytica με μαζικές αγορές οι οποίες απογείωσαν την μετοχή της. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μετοχή του Facebook στο 2020 αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο 17%,ενώ μέσα στο 2019 το Facebook έχει δει την αξία του να αυξάνεται κατά 54%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ