Euromonitor: Οι 5 πιο ελκυστικές ποδοσφαιρικές ομάδες για τους επενδυτές

Τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους παγκοσμίως για το 2018, με βάση της ελκυστικότητά τους για τους επενδυτές, αποκάλυψε η εταιρεία ερευνών Euromonitor International, που δημοσίευσε για πρώτη φορά την έκθεση “Global Club Attraction Index: Top Clubs for Partners and Investors”.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Euromonitor International, οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από πρωταθλήματα όπως η La Liga, η Premier League και η Bundesliga, καθώς και ομάδες από τα κυριότερα αμερικανικά πρωταθλήματα, NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο), NBA, MLB (μπέιζμπολ), κυριαρχούν στην κατάταξη.

Τα πέντε κορυφαία αθλητικά σωματεία στον κόσμο, όμως, σύμφωνα με τη Euromonitor, είναι ευρωπαϊκά:

– Πρώτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι ο αθλητικός σύλλογος με τους περισσότερους “πιστούς0” παγκοσμίως, έχοντας πάνω από 226 εκατομμύρια οπαδούς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο σύλλογος συνεχίζει, μάλιστα, να “επενδύει” σε αναπτυσσόμενες αγορές, υπογράφοντας συμβάσεις τηλεοπτικών μεταδόσεων στην Ινδία και σε επτά ακόμη νέες χώρες της Νότιας Ασίας.

– Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα, που πέτυχε ρεκόρ στις εισπράξεις εισιτηρίων το 2018, με 91,9 εκατ. δολάρια, ενώ είναι μία από τις ποδοσφαιρικές ομάδες με τον υψηλότερο μέσο όρο φιλάθλων ανά ματς, καθώς και η δεύτερη παγκοσμίως σε “ακολούθους” στα κοινωνικά δίκτυα.

– Τρίτη έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χαίρει της προσοχής τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι “κόκκινοι διάβολοι” είναι ένα από τα ισχυρότερα επαγγελματικά αθλητικά σωματεία παγκοσμίως.

– Έπεται η Άρσεναλ, η οποία καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της Premier League, με ισχυρή επίδοση στις συνολικές εισπράξεις εισιτηρίων και την ενεργή συμμετοχή των φιλάθλων της. Την περίοδο 2017-2018, ο σύλλογος κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση βάσει συνολικών εσόδων εισιτηρίων στην Premier League, καθώς η μέση τιμή εισιτηρίου ανά εντός έδρα αγώνα αυξήθηκε από τα 57 δολάρια στα 74 δολάρια.

– Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία αποτελεί συνώνυμο της επιτυχίας τόσο στο γήπεδο, όσο και με την εμπορική έννοια. Σε αντίθεση με πολλούς από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της, η ομάδα έχει καταφέρει να παράγει κέρδη για περισσότερα από 20 συναπτά έτη.

“Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στην Ευρώπη διεκδικούν τις κορυφαίες θέσεις του δείκτη Global Club Attractiveness, καθώς διαθέτουν όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας, ισχυρή στήριξη εντός της έδρας τους αλλά και εκτεταμένη παρουσία στα ψηφιακά μέσα παγκοσμίως, γεγονός που εγγυάται υψηλή απόδοση επένδυσης για τις εταιρείες χορηγούς, σχολιάζει η Euromonitor International.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ