13ο Roadshow ΧΑ: Για πρώτη φορά χωρίς Μνημόνιο και Grexit στο τραπέζι!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκινά, σήμερα, το φετινό Roadshow, τραπεζών και επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και έχει καταστεί πλέον θεσμός.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, του 13ου Roadshow του ΧΑ, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η Ελλάδα είναι επισήμως εκτός Μνημονίων, αλλά και στο γεγονός ότι η Βρετανία βρίσκεται πλέον κοντά στην έξοδο από την ΕΕ.

“Κάποτε και μάλιστα πριν 4 χρόνια κυριαρχούσε το Grexit και το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς θα επηρέαζαν το σύνολο της ευρωζώνης ήταν τεράστιο από πλευράς επενδυτών και μέσων ενημέρωσης. Τώρα το Grexit εξαφανίσθηκε και ήρθε το Brexit που θα γίνει πολύ σύντομα. Ποιος να το περίμενε;”, αναφέρει στο EMEAgr κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής αποστολής.

“Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για ένα συντεταγμένο Brexit, όπως τόνισε η Αγγλίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε άρθρο της που δημοσιεύεται  στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προτρέποντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεταβάλει κατά τι τις θέσεις της για να κλειστεί η διευθέτηση.

Η Μέι σημειώνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση για να αποφευχθεί η αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ χωρίς συμφωνία τον προσεχή Μάρτιο, κάτι που αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

“Βρισκόμαστε κοντά στο να επιτύχουμε τη συντεταγμένη αποχώρηση η οποία αποτελεί τη βάση ουσιαστικά για την οικοδόμηση μιας μελλοντικής στενής εταιρικής σχέσης», αναφέρει το κείμενο. Του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα θα έρθετε να κάνετε τις παρουσιάσεις σε μια χώρα που δεν θα ανήκει ουσιαστικά στην ΕΕ, καθώς θα έχει συμφωνηθεί αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια ή έξοδος της”, μας αναφέρει ξένος δημοσιογράφος που συναντήσαμε.

Αναφορικά με τον τομέα των τραπεζών, σύμφωνα με συζητήσεις που είχε το EMEAgr, το ενδιαφέρον των αναλυτών και επενδυτών εστιάζεται στην πορεία των  μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά έμφαση δίνεται στην πηγές εσόδων και στη  μείωση του λειτουργικού κόστους. Επίσης ενδιαφέρον για το πότε θα αρθούν πλήρως τα capital controls αλλά και πως πηγαίνει η πορεία των καταθέσεων.

Αύριο θα συμμετάσχει και θα μιλήσει προς τους επενδυτές που συμμετέχουν στο Athens Roadshow ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αυτές είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Roadshow

ADMIE HOLDING
ALPHA BANK
ATHENS EXCHANGE GROUP
AUTOHELLAS
CENERGY HOLDINGS
ELLAKTOR –
EL. TECH. ANEMOS (tbc)
ELVAL-HALCOR
EUROBANK
FOURLIS
GEK TERNA – TERNA ENERGY
GRIVALIA PROPERTIES REIC
HELLENIC PETROLEUM
HELLENIC TELECOM | OTE
IKTINOS HELLAS
INTRALOT 

KRI KRI
LAMDA DEVELOPMENT
MARFIN INVESTMENT GROUP (tbc)
MLS
MOTOR OIL
MYTILINEOS
NATIONAL BANK OF GREECE
NBG PANGAEA REIC
OPAP
PIRAEUS BANK
PIRAEUS PORT AUTHORITY
PUBLIC POWER CORPORATION | DEI
SARANTIS GROUP
THRACE GROUP
TITAN
VIOHALCO

Το ΕΜΕΑgr βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα και θα σας κρατάει ενήμερους για όλες τις εξελίξεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ