Ύβρις στην μνήμη των νεκρών η πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη!

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Είναι από εκείνα τα πράγματα που τα διαβάζεις και δεν μπορείς να τα πιστέψεις και δυστυχώς από δαύτα έχουμε τελευταία πραγματικά “μπουχτίσει”!

Χθες λοιπόν διαβάσαμε πως η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη προτείνει στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά, να διοριστούν στο δημόσιο, με την προϋπόθεση όμως πως θα παραιτηθούν από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, δηλαδή από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων!

Σημειώνεται στο σημείο αυτό οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας ορίσει και πραγματογνώμονες για την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Φαίνεται λοιπόν πως η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρήκε με την πρόταση αυτή τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου, μέσα από έναν διορισμό στο ελληνικό δημόσιο, να “καλύψει” τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, λίγες ημέρες μετά, μάλιστα, από την παράδοση στη Δικαιοσύνη του πορίσματος του τεχνικού συμβούλου των οικογενειών, το οποίο, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για εγκληματικά λάθη και παραλήψεις από την πλευρά των αρμόδιων αρχών την 23η Ιουλίου!

Η πρόταση αυτή λοιπόν της κας Γεροβασίλη εκτός από την κουτοπονηριά, που την χαρακτηρίζει, αποτελεί ύβρις στη μνήμη των νεκρών και βάση μάλιστα του σχετικού άρθρου, όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού ή την τιμή προσώπου που έχει κηρυχθεί άφαντο, τιμωρείται, με φυλάκιση ως έξι μήνες ή με χρηματική ποινή!

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν λέμε πως θα πρέπει να επιβληθεί στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάποια ποινή, απλά αναφέρουμε ότι προβλέπει το σχετικό άρθρο του νόμου. Από την άλλη όμως πιστεύουμε πως, τόσο η ίδια η υπουργός, όσο και η κυβέρνηση θα έπρεπε να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη όσων ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους! Και η πρόταση αυτή δεν δείχνει κανέναν σεβασμό, το αντίθετο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ