Όλος ο κόσμος στην ουρά για το νέο iPhone X

Μακριές ουρές σχηματίστηκαν σε όλο τον κόσμο έξω από τα σημεία πώλησης του νέου iPhone X, σημάδι της έντονης ζήτησης που έχει το επετειακό τηλέφωνο της Apple

x london

Από χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) το πλήθος περικύκλωσε τα Apple Store σε Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Ιαπωνία, θυμίζοντας τις εικόνες που είχαμε δει στην κυκλοφορία του πρώτου iPhone. Δέκα χρόνια μετά, η τιμή μπορεί να διπλασιάστηκε, όμως οι καταναλωτές δείχνουν, όπως δείχνουν και οι προπαραγγελίες, να μην τους απασχολεί. 

Το Twitter έχει γεμίσει φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές των ανθρώπων που με καρέκλες και κουβέρτες, περίμεναν όλη τη νύχτα να ανοίξουν τα καταστήματα, με ενδεικτική την ουρά στην Ιαπωνία να φτάνει σε μήκος δύο τετραγώνων. 

x singapoe 2

Αν και τα τελευταία χρόνια η Apple με το σύστημα των on-line προπαραγγελιών και της αύξησης των καναλιών διανομής, έχει περιορίσει το θέαμα των εν αναμονή πελατών έξω από ένα κατάστημα, φέτος με την έντονη προώθηση του iPhone X αλλά και τις αυξανόμενες ανησυχίες περί επάρκειας, οι μεγάλες ουρές έκαναν πάλι την εμφάνιση τους. 

x singapore

Με συνεχής αναρτήσεις, βίντεο, μεγάλη outdoor εκστρατεία η Apple θέλησε να ”φουντώσει” το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το επερχόμενο μοντέλο, άλλωστε η πτώση της στην τρίτη θέση παγκοσμίως είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανεχτεί. Έτσι θέλησε να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στην αγορά και όλα δείχνουν ότι το καταφέρνει. 

x boston 5am

Οι προπαραγγελίες έχουν πάει εντυπωσιακά καλά, ενώ επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές δηλώσεις της εταιρείας ότι θα υπάρξει επίσπευση των εν αναμονή παραγγελιών, ήδη πολλοί καταναλωτές που είχαν κάνει online παραγγελία, ειδοποιήθηκαν πως αντί για μέσα Νοεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο, το iPhone X θα τους παραδοθεί μερικές μέρες νωρίτερα

x covent garden

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης της επιθυμίας των καταναλωτών, αφού σε αρκετές αγορές υπήρξαν πολλοί που βγαίνοντας από τα καταστήματα με το καινούργιο τους iPhone X το πουλούσαν σε καταναλωτές που περίμεναν στην ουρά, βγάζοντας αρκετό κέρδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ