Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Δευτέρα για το πολυνομοσχέδιο

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. 

Σε ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία, τα μέσα δεν θα κυκλοφορήσουν λόγω 24ωρης απεργίας, σε αντίδραση για το πολυνομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το “εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης”.

Εκτός από τα ΜΜΜ, την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Ελ. Βενιζέλος μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενω θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε ώρες πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ