Χρονιά της σαμπάνιας το 2017, εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεπαγγελματικής Επιτροπής Καμπανίτης Οίνου, το 2017 ήταν έτος σταθμός για την σαμπάνια, καθώς ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία απογείωσαν τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έφτασαν τα 4,9 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του διάσημου ποτού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, “Η επίδοση οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών” του διάσημου αφρώδους οίνου από την Καμπανία, σε ποσοστό 6,6% περισσότερο από το αντίστοιχο του 2016, κάτι που μεταφράζεται σε 2,8 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ αποτελούν το νούμερο ένα προορισμό των εξαγωγών “από την άποψη της αξίας” με πωλήσεις που έφτασαν το 2017 τα 586 εκατ. ευρώ, Ακολουθεί η Βρετανία ενώ την τριάδα των πιο σημαντικών εξαγωγικών προορισμών συμπληρώνει η Ιαπωνία, η οποία και παρουσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων, το οποίο έφτασε το +21,3%, ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση του όγκου των πωλήσεων η οποία έφτασε το +17,6%.

Σύμφωνα επίσης με την Επιτροπή Καμπανίτη, “Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν είναι νέες ισχυρές αγορές για τον αμπελοοινικό κλάδο της Καμπανίας, ενώ τα αποτελέσματα της Νότιας Κορέας είναι επίσης αξιοσημείωτα (+39,5% από την άποψη της αξίας) με αγορές που ξεπερνούν «για πρώτη φορά το ένα εκατομμύριο φιάλες”.

Συνολικά για το 2017, οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τις 307,3 εκατ. φιάλες σημειώνοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις τόσο σε όγκο όσο και σε αξία για τον διάσημο αφρώδη οίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ