Φυλάκιση 28 μηνών με 3ετή αναστολή στον Σώρρα για εξαπάτηση του κουμπάρου του

Τη στιγμή που οι υπέρμαχοι του Σώρρα αυξάνονται και πληθύνονται στη χώρα μας, ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμη και τον ίδιο τον κουμπάρο του και πρώην φίλο του. Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης. Την ποινή εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Πατρών και επικύρωσε και ο Άρειος Πάγος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε για τα ίδια αδικήματα και την ποινή φυλάκισης των 24 μηνών με τριετή αναστολή που επιβλήθηκε στη σύζυγο του Βάια.

Οι δυο τους φαίνεται ότι εκβίαζαν τον κουμπάρο τους και πρώην δικηγόρο, Φώτη Λεπίδα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Πιο συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας είχε αναλάβει την πώληση μέσω εταιρείας συμφερόντων του, του αυτοκινήτου του κουμπάρου του μάρκας BMW, έναντι 45.000.

Παρόλο που η πώληση ήταν επιτυχής, τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του δικηγόρου και κουμπάρου. Όταν εκείνος άρχισε να διεκδικεί τα χρήματά του, τότε το ζεύγος άρχισε να τον εκβιάζει απειλώντας τον με επιστολές ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, υποβάλλοντας μήνυση εις βάρος τους στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, προκειμένου εκείνος να μην διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν παρακρατήσει.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι απειλές αποσκοπούσαν στην αποχή του δικηγόρου «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

Σα να μην φτάνει αυτό, το ζεύγος κατέθεσε ψευδή αναφορά εναντίον του κουμπάρου τους, για παρακράτηση χρημάτων, τα οποία ισχυρίζονταν ότι εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Εpsilon και αποκάλυψε πως ο Σώρρας προσπάθησε να τον εξαπατήσει δίνοντάς του ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ.  «Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος» ανέφερε ο Φώτης Λεπίδας.

Και συνέχισε: «Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητο μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε – ήταν γαλαντόμος – δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ