Υψηλό ενδιαφέρον για τη Forthnet αναμένουν οι τράπεζες

Ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον για την συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία που θα οδηγήσει, στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη Forthnet, αναμένουν Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank, πιστωτές και πλέον κύριοι μέτοχοι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Την Nomura έχουν εξουσιοδοτήσει οι τράπεζες, για να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών, με σκοπό την υποβολή προσφορών σχετικά με τα exposures, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της. Προς παραχώρηση είναι το 32,7% της εταιρείας που απέκτησαν μέσω της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών (debt-to-equity conversion), ομολογίες που αντιστοιχούν στο εναπομένων ποσοστό και τα δάνεια της εταιρείας, ύψους 256 εκατ.ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2017. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί το μεγαλύτερο πιστωτή της εταιρείας (100 εκατ. ευρώ), ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με 85 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank με 55 εκατ. ευρώ και η Attica με 16 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο καμπής για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας, είναι το κατά πόσον οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε περαιτέρω ρύθμιση των δανείων της Forthnet. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 οι Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank κάλυψαν, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η εταιρεία. Οι μέχρι τότε μέτοχοι της Forthnet, η Largo Ltd (μητρική εταιρεία της Wind Hellas), η Tunisie Telecom (22,6%), Vodafone (6,51%) και ο Άραβας επενδυτής Abdulaziz Al Ghurair (20,64%) δεν συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά για το ΜΟΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ