Υπερδιπλασιάστηκαν οι άστεγοι στη Γερμανία

Ο αριθμός αστέγων στη Γερμανία έχει αυξηθεί από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2016 ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 150% και ανήλθε στους 860.000 ανθρώπους, με πάνω από το 50% να είναι πρόσφυγες, ενώ το 8% ανήλικοι ή παιδιά. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας για την Βοήθεια προς τους Αστέγους (BAG W) ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα και κατά 40%, με τον συνολικό αριθμό των αστέγων να φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια μέχρι το 2018. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι κυριάρχες αιτίες για την αύξηση του αριθμού των αστέγων, είναι η έλλειψη φτηνής ή κοινωνικής στέγης, αλλά και ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που έφτασαν στη χώρα από το 2015, αφού οι άστεγοι πρόσφυγες υπολογίζονται στους 440.000.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της BAG W, Τόμας Σπρεχτ “Παρά το γεγονός ότι η μετανάστευση έχει επιδεινώσει δραματικά την όλη κατάσταση, δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοναδική αιτία για την έλλειψη στέγης. Η σημαντικότερη αιτία είναι η λανθασμένη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης”

Το φαινόμενο των αστέγων δεν είναι πια κάτι που εμφανίζεται σε μοναχικούς ανθρώπους, αφού εκτιμάται πως 130.000 άτομα ζουν στο δρόμο με τους συντρόφους ή και τα παιδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ