Τραμπ προς Apple: Φτιάξτε τα προϊόντα σας στις ΗΠΑ για να γλιτώσετε τους δασμούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε την Apple να ξεκινήσει την παραγωγή των προϊόντων της στις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα, μετά την αποκάλυψη επιστολής της εταιρείας προς τις αρμόδιες αρχές ότι οι προτεινόμενοι νέοι δασμοί θα οδηγήσουν σε αύξηση τιμών.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός με επιστολή του προειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές ότι οι νέοι δασμοί που θέλει να επιβάλλει ο Τραμπ στα εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα θα πλήξουν την εταιρεία και κυρίως θα επιφέρει αύξηση των τιμών προϊόντων της, ενώ καλεί τους αρμοδίους να επανεξετάσουν τα εν λόγω μέτρα.

Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς τα τιμολόγια που βλάπτουν τις αμερικανικές εταιρείες και τους καταναλωτές των ΗΠΑ θα προωθήσουν τους στόχους της κυβέρνησης σε σχέση με τις τεχνολογικές πολιτικές της Κίνας”, ανέφερε η Apple στην επιστολή της, σύμφωνα με το CNCB.

Ελπίζουμε να επανεξετάσετε αυτά τα μέτρα και να εργαστείτε για να βρείτε άλλες, πιο αποτελεσματικές λύσεις που θα καταστήσουν την οικονομία των και την κατανάλωση στις ΗΠΑ ισχυρότερη και υγιέστερη από ποτέ”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, όμως, δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε τις προειδοποιήσεις της εμβληματικής αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας. Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την επιβολή δασμών σε επιπλέον κινεζικά αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ, αξίας 267 δισ. δολαρίων, σχεδόν δηλαδή στο σύνολο των κινεζικών εισαγωγών

Απαντώντας δε στην Apple, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: “Οι τιμές τις Apple μπορεί να αυξηθούν εξαιτίας των δασμών που ενδεχομένως θα επιβάλλουμε στην Κίνα, αλλά υπάρχει μια εύκολη λύση μέσω της οποίας θα έχει μηδενικό φόρο, στην πραγματικότητα θα υπάρχει φορολογικό κίνητρο. Φτιάξτε τα προϊόντα σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στην Κίνα. Ξεκινήστε να φτιάχνετε νέα εργοστάσια τώρα”.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ο τομέας της τεχνολογίας είναι από τους μεγαλύτερους δυνητικούς χαμένους, καθώς τα τιμολόγια καθιστούν τα εισαγόμενα εξαρτήματα υπολογιστών ακριβότερα.

Το βάρος των προτεινόμενων δασμών θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ ό,τι για την Κίνα“, ανέφερε η Apple στην επιστολή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ