Την επέκτασή της στην Ευρώπη ξεκινά η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών scooters VOI

Το ποσό των 30 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε σε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης η ηλικίας μόλις 7 μηνών σουηδική εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών scooters VOI Technology, που στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, επίσης, μέρος των κεφαλαίων σε επενδύσεις στο τομέα της έρευνας προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών scooters, όπου έχουν επενδύσει ήδη αρκετοί επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως η Uber και η Alphabet, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν την εν δυνάμει μεγάλη δεξαμενή πελατών της Ευρώπης, όπου η κατοχή αυτοκινήτων κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία στους ευρωπαϊκούς δρόμους, startups από την Ευρώπη, όπως η Tier και η Dott, αλλά και οι ανταγωνιστές τους από τις ΗΠΑ, Bird και Lime, συνέχισαν να επενδύουν χιλιάδες δολάρια και το 2018 προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία τους.

Η σουηδική VOI, που στηρίζεται από επενδυτές όπως ο CEO της BlaBla Car, Nicolas Brusson και το venture fund Balderton Capital, πιστεύει ωστόσο ότι μπορεί να νικήσει τους ανταγωνιστές της οικοδομώντας στενότερες σχέσεις με τις δημοτικές αρχές των πόλεων.

“Η αίτηση ‘άδειας’ πριν ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας σε νέες πόλεις, σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές μας, σημαίνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές για να προσφέρουμε όχι απλώς μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα αυτοκίνητα, αλλά να βοηθήσουμε τον κόσμο να συνδυάσει τις μετακινήσεις του με ηλεκτρικά scooters με το υφιστάμενο δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς, δήλωσε ο CEO της VOI, Fredrik Hjelm.

Οι πελάτες της VOI μπορούν να εντοπίσουν τα scooters της VOI είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά της σουηδικής εταιρείας είτε μέσω της εφαρμογής χαρτών και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν καταβάλλονται αντίτιμο 1 ευρώ για το “ξεκλείδωμα” του scooter συν κόστος χρήσης ύψους 0,15 ευρώ ανά λεπτό.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της λειτουργίας της τον περασμένο Αύγουστο, η VOI έχει προσελκύσει ήδη περισσότερους από 400.000 αναβάτες, που έχουν “γράψει” πάνω από 750.000 μετακινήσεις με τα scooters της, και με τα νέα κεφάλαια που συγκέντρωσε σκοπεύει να επεκταθεί σε Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία και Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ