Τελικά ήταν “Άσπρη” η Παρασκευή για την αγορά

Αν και οι «βασικοί» παίκτες ήταν αρκετά συγκρατημένοι και δεν τους έβγαλες κουβέντα αναφορικά με τις προσδοκίες τους για την φετινή Black Friday, το αποτέλεσμα της πρώτης και βασικής ημέρας, καθώς το Black Friday επεκτείνεται και σήμερα, ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό και γέμισε χαμόγελα, τόσο τις αλυσίδες, αλλά και τα μικρότερα καταστήματα που «ακολούθησαν», αλλά και τους καταναλωτές που απέκτησαν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα κερδίζοντας σημαντικά χρήματα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του EMEAgr, από τις αλυσίδες τεχνολογίας, οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στις τηλεοράσεις «στοχεύοντας» σε μοντέλα με μεγάλες ίντσες, σε κινητά, μικρότερης και μεγαλύτερης αξίας, στις παχνιδομηχανές, αλλά και σε φωτογραφικές μηχανές που σε κάποιες αλυσίδες οι εκπτώσεις ήταν εντυπωσιακές. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένες προσφορές εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν από άλλες, καθώς ο κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον. 

bf+

Στο χορό του Black Friday όμως, εφέτος, μπήκαν και εταιρείες από διάφορους κλάδους, όπως π.χ. ρούχα και καλλυντικά με τα αποτελέσματα και σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι εντυπωσιακά, καθώς κάποιοι επέλεξαν να μπουν με γενναίες εκπτώσεις στα φετινά προϊόντα γεγονός που ότι καταναλωτές εκτίμησαν δεόντως. 

Έτσι οι χώροι συγκεντρώσεις εμπορικών καταστημάτων, αλλά και μεγάλες εμπορικές αγορές, π.χ. το κέντρο της Αθήνας, είχαν κατακλυστεί από κόσμο που κρατούσε τουλάχιστον από μια σακούλα, ενώ και ο καλός καιρός βοήθησε τα ψώνια σε συνδυασμό με περίπατο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως πολλοί καταναλωτές είχαν «στοχεύσει» σε συγκεκριμένα προϊόντα, όχι απαραίτητα μεγάλης αξίας, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως στα καταστήματα αλυσίδας που έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, σε βιβλία και κόμικς υπήρξε πολύ – πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για κόμικς! 

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, αυτό που καταφέραμε να αλιεύσουμε είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις οι ταμειακές μηχανές έφτασαν να χτυπούν 150 συναλλαγές το λεπτό, σε άλλες περιπτώσεις ήδη οι παραγγελίες έχουν μπει στη γραμμή παραγωγής, ενώ ο φετινός τελικός τζίρος αναμένεται να είναι τριπλάσιος από τον περυσινό! 

Στο χώρο της ένδυσης, συγκεκριμένη αλυσίδα δήλωσε πως η κίνηση ήταν εντυπωσιακή, με αντίστοιχα εντυπωσιακά αποτελέσματα να δείχνουν και τα πρώτα νούμερα που έχουν καταφέρει να διαχειριστούν από το σύστημα, καθώς η μαζική προσέλευση καταναλωτών συνεχίζεται. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ