Στη μία το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στις 13.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλιδης”.

Εχθές, ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, αναπτύσσοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε έξι άξονες για το πώς η Ελλάδα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Κάλεσε, μάλιστα, σε εθνική συστράτευση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα “δεν έχει ανάγκη από διχασμούς και συνθήματα όπως το ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, αλλά ενότητα, ρεαλισμό και κυρίως αποφασιστικότητα. Όπως εξήγησε, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

“Οι Έλληνες δεν ζητούν ούτε διορισμούς ούτε παροχές. Ζητούν ευκαιρίες. Δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στη φτώχεια, αλλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην προκοπή. Ζητούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, χωρίς να τους βάζει κάποιος συνεχώς εμπόδια. Και να κερδίσουν το μέλλον που τους αξίζει”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναπτύσσοντας το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε 6 εθνικούς στόχους:

Μια κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους και που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.

Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή και καινοτόμο, που θα προσελκύει τις επενδύσεις.

Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό, με εμβάθυνση της Δημοκρατίας, με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες και με ενίσχυση της διαφάνειας του κράτους.

Μια παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία, με σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας, με αποτελεσματική και ποιοτική Δικαιοσύνη και αστυνομία.

Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ