Στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR Airports το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – GMR Airports θα αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ενώ άμεσα αναμένεται και η κατάθεση της σχετικής σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η ψήφιση της από την Βουλή. 

Τα έργα για το νέο αυτό αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το “Νίκος Καζαντζάκης” αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019 και οι εργασίες ολοκλήρωσης θα διαρκέσουν 5 χρόνια. Το νεό αεροδρόμιο θα έχει αεροδιάδρομο μήκους 3,2 χιλιομέτρων με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα μπορεί να εξυπηρετεί την στάθμευση 25 αεροσκαφών, ενώ στην έκταση των 400 στρεμμάτων που θα καταλαμβάνει θα αναπτυχθούν εμπορικές δραστηριότητες, χώρος στάθμευσης για 800 οχήματα, χώροι αναμονής για 50 λεωφορεία, 150 ταξί, και όλες οι αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ο όμιλος GMR λειτουργεί αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τρία μεγάλα διεθνή αεροδρόμια με δυναμικότητα 80 εκατ. επιβατών (μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι του Νέου Δελχί), ενώ μέχρι πρόσφατα κατείχε και το 40% στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης. Συγκαταλέγεται μέσα στους 5 μεγαλύτερους όμιλους παγκοσμίως στην λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ