Στην δίνη των fake news ο ΑΒ Βασιλόπουλος

Πριν λίγες ημέρες το Ελληνικό ίντερνετ συνταράχθηκε από την είδηση ενός άνεργου πατέρα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή έκλεψε ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί του. Η είδηση πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας και οι αυτεπάγγελτοι εισαγγελείς του ίντερνετ βγήκαν με δάδες και αξίνες στους δρόμους, για να κρεμάσουν κάθε υπεύθυνο που έστειλε τον πατέρα στη φυλακή. 

Στο στόχαστρο μπήκε το κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στον Βόλο, καθώς από κάπου ξεκίνησε μια φήμη που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει. Ομάδες ”εξαγριωμένων” πολιτών δημιούργησαν μέχρι και group στο Facebook ζητώντας από το μποϋκοτάζ των καταστημάτων της αλυσίδας, μέχρι πράξεις βίας κι εκδίκησης. 

Για άλλη μια φορά ο όχλος μαζεύτηκε στο ίντερνετ και πίσω από την μάσκα της ανωνυμίας άρχισε να βάλει επί δικαίων και αδίκων, σε ένα ρεσιτάλ εντυπωσιασμού. Οι ίδιοι άνθρωποι που αν ήταν σε οποιοδήποτε Super Market κι ερχόταν ένας άνεργος να ζητήσει βοήθεια να πάρει γάλα στα παιδιά του, θα γυρνούσαν την πλάτη και θα φώναζαν την ασφάλεια του καταστήματος.

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανάγκασαν την ΑΒ Βασιλόπουλος να πάρει επίσημα θέση και να διευκρινίσει αυτό που από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχε συμβεί. Την διασταύρωση της είδησης 

Όπως γνωστοποιήθηκε, μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκε περιστατικό κλοπής βρεφικού γάλακτος σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το περιστατικό αυτό συσχετίστηκε εντελώς λανθασμένα με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι συνέβη τέτοιο περιστατικό σε κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Βόλο και συνεπώς δεν έχουμε προβεί σε οποιαδήποτε μήνυση. Τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση κατάστημά μας και ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαχρονικά και με συνέπεια λειτουργεί πάντα με σεβασμό προς τους πελάτες της και ιδιαίτερα προς τους ανθρώπους που μέσα στην κρίση, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ