Σε εκτίναξη εσόδων προσβλέπει η Λίβερπουλ μέσω νέου deal με τη New Balance

Σε διαπραγματεύσεις με τη New Balance για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας βρίσκεται η Λίβερπουλ, που αν επιτευχθεί θα “ανεβάσει” την αγγλική ομάδα στη δεύτερη θέση της λίστας αναφορικά με τα έσοδα των ομάδων που προέρχονται από την “φανέλα”.

Η τρέχουσα συμφωνία των δύο μερών που λήγει τη σεζόν 2019-2020 αποφέρει στη Λίβερπουλ έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που στο πλαίσιο της ανανέωσης θα αυξηθεί σημαντικά.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις μεταξύ Λίβερπουλ και New Balance για την ανανέωση της συνεργασίας τους αφορούν και αύξηση των εσόδων για την ομάδα από την αθλητική εταιρεία, στα 85 εκατ. ευρώ, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2020-2021.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα φέρει τη Λίβερπουλ στη δεύτερη θέση στη σχετική κατηγορία των ομάδων, μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επίσης “κερδίζει” 85 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία της με την Adidas.

Πρώτη στη σχετική κατάταξη είναι η Μπαρτσελόνα, με έσοδα 105 εκατ. ευρώ από τη συνεργασία της με τη Nike, ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (85 εκατ. ευρώ με Adidas), ενώ έπονται η Ρεάλ Μαδρίτης (70 εκατ. ευρώ από τη συνεργασία με την Adidas), η Τσέλσι (68 εκατ. ευρώ – Nike), η Μπάγερν Μονάχου (60 εκατ. ευρώ – Adidas), η Λίβερπουλ (50 εκατ. ευρώ – New Balance).

Ακολουθούν με συμφωνίες μικρότερες των 50 εκατ. ευρώ οι Άρσεναλ, Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ