Ρεκόρ στις πωλήσεις οχημάτων για τον όμιλο PSA το 2018

Ιστορικό υψηλό στις πωλήσεις οχημάτων εμφάνισε το προηγούμενο έτος ο όμιλος PSA, καθώς η απόκτηση της Opel και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ανταγωνίστριες αυτοκινητοβιομηχανίες στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων αντιστάθμισαν τις απώλειες στην κινεζική αγορά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ομίλου PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel, Vauxhall) αυξήθηκαν το 2018 κατά 6,8% και ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 3,88 εκατ. αυτοκινήτων και φορτηγών.

Στην έδρα του, την Ευρώπη, ο όμιλος εμφάνισε αύξηση 31% στις πωλήσεις οχημάτων, με το μερίδιό του στην αγορά το προηγούμενο έτος να ενισχύεται κατά 3,8 μονάδες στο 17,1%, καθώς η εισαγωγή αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων την 1η Σεπτεμβρίου ανάγκασε τους ανταγωνιστές του να αναβάλουν την κυκλοφορία βασικών μοντέλων τους.

Σε αντίθεση με τις Volkswagen, Renault αλλά και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιμετώπισαν προβλήματα με την υιοθέτηση των νέων προτύπων, ο όμιλος PSA επαναπιστοποίησε τα οχήματά του εγκαίρως, σύμφωνα με το Reuters. Ο όμιλος “αξιοποίησε πλήρως την περίοδο προσαρμογής στα νέα πρότυπα εκπομπής ρύπων αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τις πωλήσεις του 2018 ο όμιλος.

Εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων της Opel-Vauxhall που αποκτήθηκε από τη General Motors το 2017, οι πωλήσεις της PSA αυξήθηκαν κατά 5% στην Ευρώπη -ξεπερνώντας την ασθενή ανάπτυξη της αγοράς-, αλλά υποχώρησαν κατά 12% παγκοσμίως σε 2,84 εκατ. οχήματα.

Στην Κίνα, όπου ο όμιλος αγωνίζεται να ανατρέψει τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των πωλήσεών του, οι παραδόσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν το 2018 κατά 32%, στα 262.583 οχήματα.

Σε ό,τι αφορά το 2019 ο όμιλος PSA δεν προέβη σε προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων, επισημαίνοντας ότι θα ανακοινώσει τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του για τις παραδόσεις οχημάτων το τρέχον έτος με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τον επόμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ