Ποιος θα σταματήσει την Amazon; Μπαίνει και στις νοσοκομειακές προμήθειες!

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, θα το επαναλάβουμε άλλη μια φορά, με την δυναμική που έχει η Amazon είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εκάστοτε παραδοσιακή βιομηχανία (από τις τράπεζες, μέχρι τα logistics και το τηλεοπτικό περιεχόμενο) και όχι μόνο για τους «λιανέμπορους».

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal τους τελευταίους μήνες η Amazon έχει συναντήσεις, αλλά έχει διοργανώσει και ένα συνέδριο με τους υπευθύνους των νοσοκομείων των Η.Π.Α., με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο διανομής νοσοκομειακού υλικού.
Το υπάρχον σύστημα στις Η.Π.Α. μοιάζει με το δικό μας μια και βασίζεται σε συμφωνίες μεταξύ κατασκευαστών, κεντρικών διανομέων και φυσικά νοσοκομείων και όπως ανέφεραν στελέχη της Amazon στόχος τους είναι να το αλλάξουν ριζικά και όχι να φτιάξουν κάτι παρεμφερές.

Στόχος της Amazon είναι να φτιάξει ένα marketplace όπου τα νοσοκομεία και οι χιλιάδες τοπικές κλινικές και ιατρεία να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικό υλικό και σχετικές προμήθειες απευθείας από τους κατασκευαστές βγάζοντας από το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό τους υπάρχοντες διανομείς και φαρμακαποθήκες! Φυσικά και τα ίδια τα νοσοκομεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το marketplace να πωλούν φαρμακευτικό υλικό ή ακόμα και ιατρικά μηχανήματα!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ήδη τρέχει ένας πιλότος με το Midwestern Hospital System, το οποίο λειτουργεί 150 εξωτερικά ιατρεία σε διάφορες πολιτείες. Γενικά υπάρχει η τάση στις Η.Π.Α. οι ασφαλιστικές εταιρείες να πιέζουν για μικρούς χρόνους παραμονής των ασθενών στα νοσοκομεία αλλά και τα νοσοκομεία να δημιουργούν περιφερειακά εξωτερικά ιατρεία κάτι που συνδυάζεται εξαιρετικά με τις νέες και υπάρχουσες υπηρεσίες της Amazon.

Σε κάθε περίπτωση η κινητικότητα στον φαρμακευτικό και ιατρικό χώρο στις Η.Π.Α. είναι σημαντική μια και η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων Wallgreens κινείται προς την εξαγορά του μεγάλου διανομέα φαρμάκων AmerisourceBergen ενώ AmazonBerkshire Hathaway και JPMorgan Chase θα συνεργαστούν για να φτιάξουν ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας αρχικά για τους υπαλλήλους τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ