Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη για το Noor1

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και σε άλλα τρία άτομα για κατοχή-διακίνηση-χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, η δίωξη αφορά σε 3 συνεργάτες του εφοπλιστή και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. 

Με την παραγγελία της εισαγγελέα ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, από εδώ και πέρα, το πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή ή σε ειδικό εφέτη ανακριτή διαφθοράς, προκειμένου μέσω νέας έρευνας να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες όπως είναι το εμπόριο ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ