Ποια περιουσιακά στοιχεία της Piraeus Bank Bulgaria δεν περνούν στη Eurobank

Μέρος των περιουσιακών στοιχείων της θυγατρικής της στη Βουλγαρία θα διατηρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Piraeus Bank Bulgaria (PBB) στη Eurobank, στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τον σκοπό αυτό, η Piraeus Bank Bulgaria θα μεταφέρει σε μια νέα εταιρεία -την Piraeus Real Estate- τα περιουσιακά στοιχεία που θα παραμείνουν στη μητρική της και θα μεταβιβάσει την κυριότητα αυτής στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως προκύπτει από την πρόσκληση που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα για την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Σύμφωνα με την Piraeus Bank Bulgaria, τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον Νοέμβριο του 2018 η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της PBB από τη βουλγαρική θυγατρική της Eurobank, έναντι τιμήματος 75 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία θα περιλαμβάνουν όλα τα ακίνητα που θα περάσουν στην ιδιοκτησία της τράπεζας μέσω εξασφαλίσεων για χρέη οφειλετών της μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της PBB από τη Eurobank. Επιπρόσθετα, στην Piraeus Real Estate θα μεταφερθούν και “ορισμένες άλλες ιδιοκτησίες, εξοπλισμός, συμφωνίες, εργαζόμενοι και προς επίλυση διαφορές”, που επίσης θα παραμείνουν στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανακοίνωσε η PBB, η μεταφορά των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων στην Piraeus Real Estate θα ολοκληρωθεί μόλις λάβει την έγκριση των μετόχων της και της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τη Eurobank. Οι μέτοχοι της Piraeus Bank Bulgaria θα εγκρίνουν την πρόταση εξαγοράς στην γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2019.

Σημειώνεται ότι η PBB ήταν η δέκατη μεγαλύτερη τράπεζα της Βουλγαρίας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων στα τέλη του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ