Ο ιδρυτής του Megaupload μηνύει την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για 6,8 δισ δολάρια

Ο ιδρυτής της σελίδας file sharing MegaUpload, που συνελήφθη το 2012 για πειρατεία, μηνύει τώρα την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για ζημιές που προκλήθηκαν στην επιχείρηση του και τη φήμη του και ζητάει να του εκδικαστεί το ποσό των 6,8 δισ. δολαρίων.

Ο Kim Dotcom είδε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κλείνει την σελίδα του, με την αιτιολογία πως ήταν ένα καταφύγιο για online πειρατεία και υποστηρίζει πως το ένταλμα που χρησιμοποιήθηκε για την σύλληψη του το 2012 ήταν άκυρο, με αποτέλεσμα και όλες οι κατηγορίες εναντίον του να είναι επίσης άκυρες.

Με αυτή τη λογική ζητάει από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να τον αποζημιώσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που έχει χάσει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και αποζημίωση για την αμαύρωση της προσωπικότητας του. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο BBC, ο Kim Dotcom είπε πώς “Δεν γίνεται να περιμένετε να ανεχτώ τις προσωπικές και επαγγελματικές απώλειες που είχα σαν αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας” και συνέχισε “Αυτό που έγινε δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Έκαναν ένα κακόβουλο λάθος και τώρα υπάρχει μια υπόθεση αποζημίωσης που πρέπει να ολοκληρωθεί”.

Ο Dotcom αγωνίζεται εναντίον της έκδοσης του στις ΗΠΑ, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά διώξεων για ξέπλυμα χρήματος και καταπάτηση νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ