Οριστική μετάβαση στις OLED οθόνες εξετάζει η Apple

Το ενδεχόμενο να σταματήσει τη χρήση οθονών LCD στα iPhone από το 2020 και να στραφεί σε οθόνες OLED φέρεται να εξετάζει η Apple.

Παρότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει στις πιο ακριβές συσκευές της οθόνες OLED, οι οποίες προσφέρουν ανώτερη ποιότητα θέασης, συνέχισε να τοποθετεί στις συσκευές της οθόνες LCD, κυρίως για λόγους κόστους. Στη σειρά του 2018 για παράδειγμα, το iPhone XR ήρθε με οθόνη LCD, ενώ αντίθετα το iPhone XS και το iPhone XS Max χρησιμοποιούν οθόνες OLED.

Αυτό, όμως, φαίνεται ότι θα αλλάξει από το 2020. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια παραγωγής της Apple, η εταιρεία είναι πιθανόν να εγκαταλείψει πλήρως τη χρήση οθονών LCD στα iPhone.

Όπως αναφέρει μάλιστα η WSJ, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον προμηθευτή LCD οθονών της εταιρείας, Japan Display, που χρηματοδοτείται κυρίως από την ιαπωνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Japan Display φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής της σε Κινέζους και Ταϊβανέζους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η TPK Holdings. Όπως τονίζεται μάλιστα, παρότι το ενδιαφέρον πλέον για οθόνες LCD είναι μικρό, η Japan Display μπορεί να έχει αξία για κάποιον αγοραστή δεδομένων των στενών δεσμών που έχει με την Apple.

Σε κάθε περίπτωση, η στροφή της Apple δεν φαίνεται να υλοποιείται πριν από το επόμενο έτος, καθώς ο σχεδιασμός για τις νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία τον Σεπτέμβριο έχει ήδη “κλειδώσει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ