Οι πωλήσεις των S9 “γκρέμισαν” τη Samsung

Απότομη πτώση εμφάνισαν τα έσοδα της μονάδας πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας της Samsung στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις του Galaxy S9 και του S9 Plus.

Ειδικότερα, οι αδύναμες πωλήσεις smartphone είχαν ως αποτέλεσμα η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας να καταγράψει ετήσια πτώση εσόδων 20%, στα 24 τρισ. κορεατικών γουόν ή στα 21,3 δισ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο αντιπρόεδρος της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Samsung, Lee Kyeong-tae Lee, σημείωσε ότι η μέση τιμή πώλησης των smartphone μειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για μοντέλα συσκευών μεσαίας και χαμηλότερης κατηγορίας. Επίσης, τόνισε ότι τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν σημαντικά στο τρίμηνο καθώς το κόστος marketing ως ποσοστό των συνολικών εσόδων αυξήθηκε καθώς ενισχύθηκαν οι δράσεις προώθησης εν μέσω του αυξανόμενο ανταγωνισμού μεταξύ των συσκευών υψηλών προδιαγραφών.

Αναφερόμενος στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ο Lee δήλωσε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον θα συνεχίσει να είναι δύσκολο, καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται, με τις ανταγωνίστριες εταιρείες να λανσάρουν συσκευές υψηλών προδιαγραφών σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως τόνισε, η Samsung απαντά σε αυτήν την τάση με τη διεύρυνση των πωλήσεων των κορυφαίων μοντέλων της, λανσάροντας το νέο Galaxy Note νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, αλλά και προσφέροντας πιο ανταγωνιστικές τιμές και ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες στα οικονομικότερα μοντέλα της ώστε να ανταποκριθεί δυναμικά στις συνθήκες της αγοράς.

Σε επίπεδο ομίλου, τα καθαρά κέρδη του κορεατικού γίγαντα για το τρίμηνο ήταν οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν στα 11,04 τρισ. κορεατικά γουόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ