Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Λομπόκ

Πάνω από 300 είναι τα θύματα και χιλιάδες οι άστεγοι που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που έπληξε την Κυριακή το νησί Λομπόκ, στη νότια Ινδονησία, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 319 νεκρούς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ασφάλειας Βιράντο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 259.

Εκφράζονται, όμως, φόβοι ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να βρίσκουν θύματα κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί νέος ισχυρός σεισμός έπληξε το νησί, προκαλώντας νέο πανικό στους κατοίκους.

«Οι διασώστες και ο κόσμος έτρεξε έξω από τα σπίτια όταν ένιωσαν τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας, Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι είναι σε σοκ. Ορισμένα κτίρια υπέστησαν περαιτέρω ζημιές».

Αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι το επίκεντρο του μετασεισμού βρισκόταν στην ξηρά και ότι δεν υπήρξε κίνδυνος τσουνάμι.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ κατέγραψε το μέγεθος του σεισμού στους 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ