Η Credit Agricole συνεργάζεται με την SIA για να προσφέρει υπηρεσίες άμεσων πληρωμών μέσω smartphone και tablet

Μια νέα υπηρεσία άμεσων πληρωμών, η οποία είναι διαθέσιμη απευθείας για χρήση μέσω internet banking αλλά και μέσω της mobile banking εφαρμογής, λανσάρει από σήμερα η Credit Agricole, σε συνεργασία με την SIA.

Χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα της SIA, από σήμερα όλοι οι πελάτες οι οποίοι διατηρούν λογαριασμούς στις τράπεζες του Ομίλου θα μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν άμεσες πληρωμές απευθείας από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet τους με την χρήση της εφαρμογής Nowbanking, η οποία είναι διαθέσιμη σε desktop και mobile εκδόσεις.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, ο τραπεζικός όμιλος Crédit Agricole Italia επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την έφεσή του προς την καινοτομία, παρέχοντας μοναδικές υπηρεσίες πληρωμών οι οποίες επιτρέπουν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες να μεταφέρουν ποσά μέχρι 15.000 ευρώ ανά συναλλαγή, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 μέρες τον χρόνο, συμφώνως προς τα πρότυπα του συστήματος SEPA Instant Credit Transfer του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (European Payments Council-EPC).

Η διαχείριση της νέας υπηρεσίας άμεσων πληρωμών του Ομίλου θα γίνεται μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας SIA EasyWay η οποία επιτρέπει συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο με ασφαλή τρόπο μέσω EBA Clearing’s RT1, της πανευρωπαϊκής υποδομής για άμεσες πληρωμές.

Η πλατφόρμα SIA EasyWay δημιουργήθηκε με σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες υιοθέτησης άμεσων πληρωμών και όλων των υπόλοιπων εργαλείων είσπραξης και πληρωμών από τις τράπεζες και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSP), ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται ο περιορισμός των επενδύσεων που γίνονται για αυτό τον σκοπό και η απλούστευση της λειτουργικής διαχείρισης.

Παράλληλα με την πρόσβαση στο σύστημα EBA Clearing’s RT1, η πλατφόρμα είναι επίσης έτοιμη να διαχειριστεί πληρωμές που γίνονται μέσω TIPS, την νέα πλατφόρμα του Ευρωσυστήματος (η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης) το λανσάρισμα της οποίας αναμένεται προς το τέλος του 2018.

“Από την στιγμή που είμαστε μια τράπεζα φυσικής εγγύτητας, και ταυτόχρονα ένας Όμιλος με διαρκώς αυξανόμενη ψηφιακή έφεση, πιστεύουμε ότι η σχέση με τους πελάτες μας βασίζεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που είναι εύκολα στην χρήση ακόμα και εν κινήσει”, σχολίασε ο Filippo Corsaro, Επικεφαλής του Τμήματος Product and Customer Marketing του τραπεζικού ομίλου Crédit Agricole Italia.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε ενεργά στην διάδοσης αυτής της νέας μεθόδου πληρωμών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και που συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των τραπεζικών ομίλων οι οποίοι έφεραν πρώτοι τις άμεσες πληρωμές στους πελάτες τους. Με το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας ολοκληρώνουμε ακόμα ένα μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου, παρέχοντας υπηρεσίες 100% μέσω φυσικής εγγύτητας και ταυτόχρονα 100% ψηφιακά”, πρόσθεσε.

“Η ανάπτυξη της συνεργασίας μας με την Crédit Agricole Italia αποτελεί ακόμα ένα βήμα εμπρός για την SIA στην πορεία της να καταστήσει εαυτόν ως σημείο αναφοράς για τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς ομίλους στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών υψηλής τεχνολογίας”, ανέφερε από τη μεριά της η Roberta Gobbi, Διευθύντρια του Τμήματος Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της SIA.

“Με αυτόν τρόπο η Ιταλία επιβεβαιώνει την θέση της μεταξύ των πλέον δυναμικών χωρών αναφορικά με την υιοθέτηση άμεσων πληρωμών, που σήμερα είναι διαθέσιμες από περισσότερους των 1.000 παρόχων υπηρεσιών πληρωμών με παρουσία σε 12 χώρες της Ευρωζώνης”, συμπλήρωσε η R. Gobbi.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ