Νέα τροπή στην υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου: “Η υπογραφή μου πλαστογραφήθηκε, λέει η γιατρός

Με απόφαση του Άρειου Πάγου ανατρέπεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοφδικών Χαλκίδας σύμφωνα με το οποίο αποφυλακίστηκε πριν λίγες μέρες ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της υπόθεσης Energa-Hellas Power. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται σε συνέχεια έφεσης την οποία κατέθεσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, ενώ είχε προηγηθεί και η παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το βούλευμα της αποφυλάκισης “κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε “ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση”. 

Επιπλέον ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά , κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα “κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό”.

“Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου”

Στο μεταξύ νέα τροπή φέρεται να παίρνει η υπόθεση, καθώς η γιατρός που φέρεται να έχει υπογράψει την σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε και πως δεν συνάντησε ποτέ τον 39χρονο επιχειρηματία.

Με αποκλειστική της δήλωση στο ΝEWS 24/7, η Καλλιρόη Λάμπρου καταγγέλλει τα εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα. Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ