Μπόνους 310.000 ευρώ… κατά λάθος πήρε Αυστραλός δημόσιος υπάλληλος

Τον τραπεζικό του λογαριασμό «φουσκωμένο» κατά περίπου 310.000 ευρώ βρήκε ένας δημόσιος υπάλληλος στην Αυστραλία που πήγε να λάβει το μισθός του, ο οποίος ανέρχεται στα 3.088 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο, αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς η αρμόδια αρχή ελέγχου της Βόρειας Επικράτειας έκανε εχθές γνωστό ότι τα χρήματα μπήκαν από λάθος στον λογαριασμό του, κάτι που αποδόθηκε σε ανθρώπινο σφάλμα.

«Αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών, δηλαδή της αρχικής εσφαλμένης καταχώρισης των δεδομένων και της μετέπειτα αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς ο συναγερμός που παρήγαγε αυτόματα το σύστημα», ανέφερε η έκθεση της υπηρεσίας ελέγχου.

Ο δημόσιος υπάλληλος επέστρεψε το χρηματικό ποσό τέσσερις εβδομάδες μετά την καταβολή του.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έκθεση της υπηρεσίας ελέγχου, το παραπάνω περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό, αλλά ένα από τα 743 περιστατικά υπερπληρωμής που έχουν πραγματοποιηθεί σε κρατικές υπηρεσίες της Βόρειας Επικράτειας από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2018. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν από λάθος ανέρχεται σε 1,2 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων μάλιστα τα μισά δεν έχουν ακόμα επιστραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ