Μητσοτάκης (ΔΕΘ): Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, “όχι” σε μεγάλο συνασπισμό με ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. “Θα επιδιώξω το καλύτερο αποτέλεσμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει ευρύτερες συγκλίσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους.

“Σκεφτείτε, μια χώρα εκτός αγορών, τα επιτόκια να ανεβαίνουν και η χώρα να οδεύει σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, και οι αγορές να είναι σίγουρες για την ακυβερνησία της χώρας”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έσπευσε, όμως, να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά το δικό του κυβερνητικό σχήμα, έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο σχήμα με πρόσωπα άξια που θα κάνουν τη δουλειά για την οποία επιλέχθηκαν. “Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ”, τόνισε απαντώντας σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει.

Ερωτηθείς αν στο ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές και να μην υπάρξει συνεργασία με άλλες δυνάμεις, π.χ. με την κ. Γεννηματά, θα κάνει άνοιγμα και σε πρόσωπα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να επαναλάβει τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει πλειοψηφία και ότι δεν θα οδηγηθούμε σε αναστάτωση επειδή κάποιοι θέλουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα για πρόωρες εκλογές.

Επανέλαβε, πάντως, τη σημασία στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να υπάρξει πλήρης αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τις εθνικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ