Μήπως να την κάνουμε;

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ, Λονδίνο

Για ακόμη μια χρονιά βρίσκομαι στο Λονδίνο για να παρακολουθήσω τις εργασίες του 12ου RoadShow του ΧΑ, πότε αλήθεια πέρασαν 12 χρόνια από την πρώτη φορά σαν ψέματα μου φαίνεται, και το “μήνυμα” που μπορεί κάποιος να “διαβάσει”, πίσω από τις ομιλίες και τις δηλώσεις των επισήμων προσκεκλημένων είναι για πρώτη φορά τόσο εμφανές!

“Τι ωραία που τα λέμε (λένε) όταν είμαστε εκτός Ελλάδας”, μου είπε μια συνδαιτυμόνας, ακούγοντας όλες τις ομιλίες από το πολύ ενδιαφέρον πάνελ, είναι η αλήθεια, που διοργάνωσε το ΧΑ με βασικούς ομιλητές τους υπουργούς Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χουλιαράκη.

Αυτό λοιπόν αγαπητοί φίλοι είναι το πραγματικό μήνυμα και το μεγάλο “κέρδος” – όπως αυτό “εξάγετε” σε πρώτο χρόνο – από τις εκδηλώσεις αυτές, σαν το roadshow που το ΧΑ διοργανώνει σταθερά τα τελευταία 12 χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα, που γίνονται στο εξωτερικό και στόχο έχουν να βγει προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας.

Φτάνει όμως αυτό. Φυσικά και όχι. Χρειάζεται προσπάθεια και στοχεύσει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου το πρόσωπο αυτό να βγαίνει, έτσι, σταθερά προς τα έξω και όχι κάθε Σεπτέμβριο ή Ιούνιο. Ταυτόχρονα όμως είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε οι ίδιοι “μαθήματα” πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους και κυρίως τους επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα για να ακούσουν και να μάθουν για τη χώρα και να επενδύσουν σε αυτή.

Έξω λοιπόν πάμε καλά. Ας πάμε και μέσα… καλύτερα. Εκτός αν τελικά πρέπει να την κάνουμε! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ