Κλειστές την Παρασκευή για λίγες ώρες οι πύλες του Μετρό στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία φαίνεται να έχει εισέλθει η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στο καθεστώς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με τον ΟΑΣΑ να εντατικοποιεί, σταδιακά και κατά διαστήματα, το καθολικό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό.

Έτσι, εχθές, κλειστές ήταν για λίγες ώρες οι πύλες του Μετρό στους σταθμούς «Σεπόλια», «Συγγρού – Φιξ», «Ευαγγελισμός» και «Αμπελόκηποι», ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί ολιγόωρο καθολικό κλείσιμο σε τέσσερις ακόμα σταθμού.

Αντίστοιχα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει και αύριο Παρασκευή στο καθολικό κλείσιμο, για λίγες ώρες, των πυλών σε τέσσερις σταθμούς του Μετρό, μεταξύ των οποίων και αυτός του «Συντάγματος.

Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του οποίου χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, έπειτα από το σταδιακό κλείσιμο των πυλών, τα έσοδα του ΟΑΣΑ τον Μάρτιο ήταν ενισχυμένα κατά 17% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, ενώ και ο Απρίλιος έκλεισε με άνοδο.

Σε ότι αγορά τον αριθμό των προσωποποιημένων καρτών, φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τις 700.000, ενώ ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει επίσης περισσότερες από 140.000 αιτήσεις ηλεκτρονικών καρτών ανέργων και ΑμεΑ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από τις 141.291 εγκεκριμένες αιτήσεις (115.922 ανέργων και 25.369 ΑμεΑ), το δικαίωμα του δωρεάν κομίστρου έχει φορτιστεί, από τους δικαιούχους, σε 134.835 κάρτες (110.231 ανέργων και 24.604 ΑμεΑ), με τη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός έχει «λανσάρει» προηγμένες υπηρεσίες, όπως την φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού και τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας σε 100 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Το καθολικό κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε το επιβατικό κοινό καλείται να εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο ή κάρτα και να το επικυρώνει στις πύλες του σταθμού εισόδου και του σταθμού εξόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ