Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη της Morgan Stanley το τέταρτο τρίμηνο 2018

Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η Morgan Stanley, καθώς η αυξημένη μεταβλητότητα στο τέλος της περιόδου έπληξε το τμήμα trading σταθερού εισοδήματος.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,53 δισ. δολαρίων ή 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι 643 εκατ. δολαρίων (26 σεντς ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα της χρήσης 2017, σύμφωνα με το Reuters. Ποσό αρκετά χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σύμφωνα με τη Refinitiv περίμεναν κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή ή 1,6 δισ. δολαρίων.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 73 σεντς ανά μετοχή έναντι 84 σεντς ανά μετοχή το προηγούμενο έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της Morgan Stanley παρουσίασαν πτώση 10% και διαμορφώθηκαν στα 8,55 δισ. δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς που έκανε λόγω για έσοδα 9,3 δισ. δολαρίων. Πιο αναλυτικά, το τέταρτο τρίμηνο του 2018, τα έσοδα της τράπεζας από πωλήσεις και συναλλαγές υποχώρησαν κατά 7%, τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος σημείωσαν πτώση 30%, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών παρέμειναν αμετάβλητα.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες στον τομέα των ομολόγων, τα αποτελέσματα της τράπεζας ήταν αντίστοιχα με αυτά των ανταγωνιστών της στη Wall Street, που ανακοίνωσαν πτώση εσόδων από τις συναλλαγές ομολόγων από 15% έως 21%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ