Κατά 0,5% ενισχύθηκε η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, οδηγούμενη από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση, ωστόσο οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και οι πολιτικοί κίνδυνοι «θολώνουν» τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας ενισχύθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ή κατά 1,8% σε ετήσια βάση, ευθυγραμμιζόμενο με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από την εγχώρια οικονομία, καθώς οι εισαγωγές υπερέβησαν τις εξαγωγές. Ειδικότερα, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών ενισχύθηκε κατά 0,3%, ενώ οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξαρτάται όλο και περισσότερο από την εγχώρια ανάπτυξη, καθώς οι εξαγωγές εξασθενούν, με την ιδιωτική κατανάλωση θα ενισχύεται για 18ο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ