Ιστορική στιγμή για την Apple, έφτασε το 1 τρισ. δολάρια σε αξία!

Η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία η οποία καταφέρνει να περάσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, μετά από ένα ράλι που έσπρωξε την μετοχή της στο +3% πριν υποχωρήσει και την εταιρεία να κερδίζει την Amazon που είχε πλησιάσει πολύ κοντά σε αυτό το ορόσημο. 

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άλμα 2,8% στα 207 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η συνολική άνοδος της τιμής της μετοχής από την IPO της Apple τη δεκαετία του 1980 ανέρχεται στο 50.000%, αρκετά πάνω από την άνοδο 2000% του S&P 500 κατά την περίοδο αυτή. 

Νομίζω ότι απλά δείχνει το πόσο ισχυρό είναι το οικοσύστημα της Apple κατά τις τελευταίες δεκαετίες“, ανέφερε ο αναλυτής του GBH Insights Dan Ives στο CNBC μετά την ιστορική στιγμή της αγοράς. “Το ορόσημο των 1 τρισ. δολαρίων δεν είναι το τέλος, Θεωρώ ότι απλά μπαίνουμε σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης και κερδοφορίας”.

Η Amazon είχε φτάσει κοντά στο να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όμως η Apple έρχόταν με “φόρα” με μια σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και την εμπιστοσυνη της αγοράς και κατάφερε και πέρασε πρώτη αυτό το ορόσημο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ