Η Xiaomi ετοιμάζει την μεγαλύτερη τεχνολογική IPO παγκοσμίως

Η τεχνολογική εξέλιξη έρχεται από την ανατολή και συγκεκριμένα από το Πεκίνο! Εκεί εδρεύει η πλέον ανερχόμενη τεχνολογική εταιρεία Xiaomi. Μόλις πριν από επτά χρόνια, τον Αύγουστο του 2011 η Xiaomi κυκλοφόρησε το πρώτο smartphone της και πλέον έχει δημιουργήσει μια μεγάλη σειρά τεχνολογικών προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει από gadgets μέχρι laptop και smartphones.

Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων και η αξιοποίηση του μεγάλου διαδικτυακού εμπορικού δικτύου που έχει δημιουργήσει η Κίνα, οδήγησαν την Xiaomi στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων παγκοσμίως. Η Xiaomi έχει εξελιχθεί στην πολυτιμότερη τεχνολογική εταιρεία σήμερα, καθώς μετά από μερικά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία έκανε τεράστια βήματα το 2017 και πλέον οι πωλήσεις smartphone υπερίσχυσαν αυτές της Apple στην εγχώρια αγορά της Κίνας στο δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα νέα μοντέλα και την αμεσότητα της μεθόδου πωλήσεων προς τους πελάτες.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των τηλεφώνων Xiaomi πωλούνται στο διαδίκτυο – μια στρατηγική πωλήσεων που η εταιρεία ακολούθησε από νωρίς – το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων επιταχύνθηκε μόλις το προηγούμενο έτος. Τα σημεία λιανικών πωλήσεων παρέχουν περισσότερους άξονες στους καταναλωτές για να γνωρίσουν τα προϊόντα και να ενσωματώσουν στα κινητά τους διάφορες υπηρεσίες μετά την πώληση.

Πλέον η εταιρεία ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο βήμα της, καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία τεράστια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στον κλάδο της τεχνολογίας, στοχεύοντας να αντλήσει τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά που έχει υπάρξει ποτέ. Συγκεκριμένα πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από την προσφορά της Alibaba, ύψους 25 δισ. δολ. μόλις τρία χρόνια πριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ