Η Sony πούλησε 5,9 εκατομμύρια PS4 μέσα στις γιορτές

Η Sony ανακοίνωσε ότι πούλησε πάνω από 5,9 εκατομμύρια PlayStation 4 κατά την περίοδο των γιορτών του 2017, φέρνοντας τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας σε 73,6 εκατομμύρια από το 2013. Αυτό κάνει τη Sony τον ηγέτη της σύγχρονης γενιάς κονσολών παιχνιδιών, καθώς ξεπέρασε τη Microsoft με πωλήσεις 2 προς 1, ενώ η Nintendo ξεκίνησε τις πωλήσεις του Switch της το 2017. H Sony δήλωσε ότι οι πωλήσεις είναι εκτιμήσεις που βασίζονται σε δικά της αρχεία. 

Ο Kaz Hirai, δήλωσε στο Λας Βέγκας κατά την διάρκεια της CES 2018, πως τα παιχνίδια για PS4 παρουσίασαν επίσης εντυπωσιακές πωλήσεις, φτάνοντας τα 55,9 εκατ. τεμάχια, τόσο μέσω φυσικής αγοράς όσο και επίσημου download. Με αυτό το νούμερο, η Sony έχει πουλήσει έως τώρα 645 εκατ παιχνίδια για το PS4 από την ημέρα που κυκλοφόρησε. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Entertainment John Kodera, ανακοίνωσε επίσης στο περιθώριο της CES πως η εταιρεία έχει μέχρι τώρα 31,5 εκατ. εγγεγραμμένος χρήστες στην οnline υπηρεσία της Playstation Plus. Μέσα από αυτή την υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παίζουν online μεταξύ τους αλλά και να κατεβάζουν παιχνίδια, με αρκετά δωρεάν παιχνίδια να προσφέρονται κάθε μήνα από την εταιρεία στους συνδρομητές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ