Η Mediterra επενδύει 6 εκατ. ευρώ και κάνει διεθνές brand την Μαστίχα Χίου!

Ένας πρώτος – άτυπος – κύκλος κλείνει εφέτος για την εταιρεία Mediterra η οποία στα 15α γενέθλια της βάζει τις “βάσεις” προκειμένου να ανοίξει τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την Μαστίχα Χίου συνολικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα αυτό η Mediterra μέσω φυσικά και των καταστημάτων mastihashop που διαχειρίζεται, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, σύστησε παγκοσμίως την Μαστίχα Χίου αλλάζοντας τα πάντα από την παραγωγή έως το τελικό προϊόν.

Στο διάστημα αυτό βεβαίως των 15 ετών η εταιρεία Mediterra, με αφετηρία και έδρα το γενέθλιο τόπο της μαστίχας, τη Χίο, καταγράφει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, υλοποιώντας επενδύσεις με κύριο άξονα την έρευνα και την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται εξάλλου και τα νέα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για το οποίο διάστημα όπως ανακοινωθήκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Μανδάλα ο οποίος ανακοίνωσε την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ που αφορά στη συμμετοχή της στην ίδρυση Κέντρου Έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στην επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο (εργοστάσιο Καλλιμασιάς) και στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα. Το σύνολο των επενδύσεων, που αναμένεται να φθάσει στα 6 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μαστίχας.

MEDITERRA_corporate-info2017_1400

Παράλληλα, ο κ. Μανδάλας ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας διανομής των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας MASTIHA Art of Nature στη Σαουδική Αραβία. Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε στις 28 Νοεμβρίου στην Τζέντα με την 4η σε μέγεθος στη χώρα εταιρεία διανομής φαρμακευτικών ειδών JAM JOOM. Η έναρξη της διανομής τοποθετείται εντός του 2018 και αποτελεί τη πρώτη συμφωνία που αφορά στη διανομή των παρά-φαρμακευτικών προϊόντων μαστίχας στον Αραβικό Κόλπο, ενώ σχετικές συμφωνίες είναι στη φάση της οριστικοποίησης για άλλες δύο χώρες στη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Μανδάλας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας καταστήματος mastihashop στη Ντόχα του Κατάρ. Το κατάστημα που υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες στις αρχές του Νοέμβρη είναι το 6ο στη περιοχή μετά από τα 4 στη Σαουδική Αραβία σε Τζέντα, Μέκκα και το Τάιφ) και το 1 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Mediterra αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και διαχειρίστρια των καταστημάτων mastihashop.

CHIOS-MASTIHA-info2017_1500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ