Η IBM απαγορεύει τα στικάκια USB.. παγκοσμίως

Η αμερικανική εταιρεία IBM απαγόρευσε στους εργαζομένους της να χρησιμοποιούν αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης για τη μεταφορά δεδομένων, υπό το φόβο τυχόν απώλειας ή κατάχρησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική ζημιά ή πλήγμα στη φήμη της.

Έτσι, πλέον αντί για USB sticks, κάρτες SD και άλλα αφαιρούμενα μέσα ψηφιακής αποθήκευσης, οι εργαζόμενοι της IBM καλούνται να μεταφέρουν δεδομένα χρησιμοποιώντας το εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχε απαγορευθεί σε κάποια τμήματα της εταιρείας η χρήση αφαιρούμενων αποθηκευτικών μέσων, ωστόσο αυτήν τη φορά η απαγόρευση θα αφορά όλους τους εργαζομένους και θα εφαρμοστεί σε διεθνές εταιρικό επίπεδο έως το τέλος Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη ασφαλείας της IBM Σάμλα Ναϊντού.

Η εταιρεία αν και αναγνώρισε ότι η απαγόρευση θα δημιουργήσει δυσκολίες, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη. «Σε τακτική βάση αναθεωρούμε και βελτιώνουμε τις προδιαγραφές ασφαλείας μας και τις πρακτικές μας, έτσι ώστε να προστατεύουμε τόσο την ΙΒΜ όσο και τους πελάτες μας σε ένα περιβάλλον ολοένα πιο πολύπλοκων απειλών», ανέφερε εκπρόσωπος της IBM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της ΙΒΜ έρχεται λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που δεν διασφαλίζουν τα ευαίσθητα online δεδομένα των χρηστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ