Η Coca-Cola εξαγοράζει την αλυσίδα καφέ Costa έναντι 5,1 δισ. δολ.!

Στην εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ παγκοσμίως, Costa, από τη βρετανική Whitbread, έναντι τιμήματος 3,9 δισ. λιρών ή 5,1 δισ. δολαρίων, προχωρά η Coca-Cola, σηματοδοτώντας την είσοδό της σε μια νέα αγορά πέρα της παραδοσιακής των αναψυκτικών.

Η Whitbread σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή αναφέρει ότι η συμφωνία, με βάση την οποία η Coca-Cola αποκτά περίπου 4.000 καταστήματα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη, έχει την ομόφωνη έγκριση του διοικητικού της συμβουλίου, αναφέρει το Reuters..

Σημειώνεται ότι η Whitbread, η οποία βρισκόταν σε διαδικασία απόσχισης της αλυσίδας καφέ από την αλυσίδα ξενοδοχείο της, είχε αποκτήσει την Costa το 1995 έναντι τιμήματος 19 εκατ. λιρών, όταν η αλυσίδα καφέ διέθετε μόλις 39 καταστήματα.

Με τα έσοδα από τη συμφωνία, η Whitbread δήλωσε ότι θα περιορίσει τον δανεισμό της, θα συνεισφέρει στο ταμείο συντάξεων, ενώ θα επιδιώξει την περαιτέρω επέκταση της ξενοδοχειακής αλυσίδας της, Premier Inn, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία.

Για την Coca-Cola η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να στραφεί από τα ανθρακούχα ποτά προς πιο υγιεινές επιλογές, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

“Τα ζεστά ροφήματα είναι ένα από τα λίγα τμήματα της συνολικής αγοράς ποτών όπου η Coca-Cola δεν έχει παγκόσμιο brand”, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, James Quincey. “Η Costa μας προσφέρει πρόσβαση σε αυτήν την αγορά με μια ισχυρή πλατφόρμα καφέ”, πρόσθεσε o James Quincey.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ